Gyed kérdés : ha a 2. baba születésekor már nincs munkaviszonyom? Bővebben lent.
"De mi a teendő ilyenkor, ha az anya nem tud visszamenni dolgozni, mert például újra babát vár?
A kialakult élethelyzetre többnyire van megoldás. A biztosítási jogviszonyt munkavégzés, illetőleg a tevékenység folytatása nélkül nem lehet megalapozni, kivéve, ha a kismama álláskeresőként regisztráltatja magát és a támogatás folyósításával biztosítottá válik. Utóbbit a tgyás igénylés előtt álló kismamáknak javaslom, akinek ennél több ideje van, érdemes másban gondolkodnia, anyagilag általában több rejlik benne."
Nincs ismerősöd az oep-nél, vagy a munkaügyiben, hogy segíteni tudnának, hogy a legjobbat ki tudd hozni a helyzetből?
Második válaszoló vagyok.Én ezzel foglalkozom igaz most én is itthon vagyok a kislányommal mellette kismama is vagyok de követem a jogszabály változásokat és most államvizsgáztam a témából.Sajnos legalább egy évet kellene dolgozzál hogy kapjál tgyást, gyedet az is csak a baba másfél éves koráig járna a munkanélküli elátás csak 3 hónap már így már nincs "időd" összeszedni a szükséges biztosítási időt:(
Van egy oldal ahol jelenleg is aktívan dolgozótól lehet kérdezni ezt is szoktam olvasgatni mert engem alapból is érdekel ez a téma,pont a napokban volt egy hasonló kérdés hasonló paraméterekkel,felülről a 2. kérdés:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!