Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyed kérdés : ha a 2. baba...

Gyed kérdés : ha a 2. baba születésekor már nincs munkaviszonyom? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A második babánk februárban születik...2013.decemberig vagyok jogosult gyed-re....DE! az első születése után 10 nappal közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom.ilyenkor mire leszek jogosult?
2012. aug. 21. 13:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"De mi a teendő ilyenkor, ha az anya nem tud visszamenni dolgozni, mert például újra babát vár?

A kialakult élethelyzetre többnyire van megoldás. A biztosítási jogviszonyt munkavégzés, illetőleg a tevékenység folytatása nélkül nem lehet megalapozni, kivéve, ha a kismama álláskeresőként regisztráltatja magát és a támogatás folyósításával biztosítottá válik. Utóbbit a tgyás igénylés előtt álló kismamáknak javaslom, akinek ennél több ideje van, érdemes másban gondolkodnia, anyagilag általában több rejlik benne."

Nincs ismerősöd az oep-nél, vagy a munkaügyiben, hogy segíteni tudnának, hogy a legjobbat ki tudd hozni a helyzetből?

2012. aug. 21. 14:49
 12/17 A kérdező kommentje:
Hát fel fogom venni a nyúlcipőt és nekiindulok kideríteni...kis városban élek,így nagyjából ismerik az ember lányát...én is gondoltam a munkaügyre..:) köszönöm az eddigi segítségeket,reméltem valaki van aki hasonló cipőben járt...ha nem akkor talán másnak is segítettünk :)
2012. aug. 21. 15:08
 13/17 anonim ***** válasza:

Második válaszoló vagyok.Én ezzel foglalkozom igaz most én is itthon vagyok a kislányommal mellette kismama is vagyok de követem a jogszabály változásokat és most államvizsgáztam a témából.Sajnos legalább egy évet kellene dolgozzál hogy kapjál tgyást, gyedet az is csak a baba másfél éves koráig járna a munkanélküli elátás csak 3 hónap már így már nincs "időd" összeszedni a szükséges biztosítási időt:(

Van egy oldal ahol jelenleg is aktívan dolgozótól lehet kérdezni ezt is szoktam olvasgatni mert engem alapból is érdekel ez a téma,pont a napokban volt egy hasonló kérdés hasonló paraméterekkel,felülről a 2. kérdés:

[link]

2012. aug. 21. 15:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Kedves előző...köszönöm,sejtettem :((( de ettől függetlenül az első gyermekkel amíg tart a gyedem,azt megkapom nem? tehát a 2.baba születésétől függetlenül? és akkor ha ez lejár (2013.dec),igényelhetem a gyest nem?
2012. aug. 21. 22:11
 15/17 anonim ***** válasza:
ha addig nem találsz munkaviszont csak gyest kapsz semmi mást.
2012. aug. 22. 01:58
 16/17 A kérdező kommentje:
Na ne!!!!!!!!!! és ha nem igénylem meg? :)
2012. aug. 23. 06:44
 17/17 anonim ***** válasza:
13-as vagyok,a passzív jogon folyósított gyedre megszerezted annó a jogot tehát hiába szűnt meg a munkaviszonyod azt kapod természetesen a gyermek kettő éves koráig aztán megigényled rá a gyest a kicsi születésésnek napjával bezárólag és aznaptól őrá igényled meg a gyest.Remélem érthető:)
2012. aug. 24. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!