Mit csináljak, hogy aludjon délután?
Azért van ez, mert az ilyen korú babák nem érnek rá aludni :)
Sok a felfedezni való. A titkok a rendszeresség ha a babádat megtanítod arra hogy minden nap kb ugyan abba az időbe aludnia kell. Nálunk é már az elején (amikor már csak az egyszeri alvásnál tartunk) minden nap 12 körül + - félóra ugyan abba az időbe berakom a kiságyába. Mindig adok neki játékokat, van amikor a kötelező alvásidőt végig játssza csendben, és van amikor alszik. Fontos hogy alvás előtt jól lemozgasd a babád hogy fáradt legyen.
Tehát a lényeg fáraszd le.
És rendszeres ugyan abba az időbe tedd le aludni.
Amikor nagyon nem megy akkor beszoktam kapcsolni neki egy kis Halász Judit zenét és akkor hallgatás közbe elalszik :) Ne add fel, kitartás és menni fog
17 hónapos fiúcska mamája
Furcsa, az én 2 és fél éves lányom mindig ugyanakkor aludt el, de egy pár hete ő sem akar aludni délután, csak kínkeservesen.
Ha meg nem alszik délután akkor 6 órakor már aludni akar.
Ja, és nyűgös is szinte mindennap, kivételesen tegnap nagyon jó kislány volt.:)
Az első válaszolónak teljesen igaza van. Az én kislányom ma 10 hónapos, de ő sem alszik. Ahogy meglátja, hogy a kiságya felé tartunk nappal elkezd ordítani.:( Annyira elvan "foglalva", hogy nem akar aludni.
Szerintem ne aggódj e miatt. Próbálkozz a délutáni altatással, ha fáradt, aludni fog.
Ugyanez volt az én fiammal is, másfél éves. Másfél hónapig tartott ez. Most kijött 3 foga egyszerre, sokat szenvedett velük. Három napja már normálisan elalszik fél 2 körül, ma már ő mondta délután, hogy lefeküdne.
Egyébként ilyen korban szeparációs szorongás is van, lehet, hogy csak egyedül nem akar aludni. Én ezalatt a másfél hónap alatt legtöbbször bent maradtam vele az ágya mellett, úgy csináltam, mintha aludnék, és úgy elaludt. Most már ez sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!