Babám 7 hónapos lesz szept.1-jén. Még nem fordult át. Mindenki rám hozza már a frászt, h ez nem normális. Oldalára fordul, tovább nem. Szerintem nem is érdekli mert nem is szeret hason lenni. Valami baj lehet?
Elegendően nagy térben viszonylag kemény alapon fekszik mikor ébren van? Nem üldögél megtámasztva, ölben, esetleg babahordozóban vagy más ilyen vacakban, körülötte vannak a játékok és ennek ellenére nem próbálkozik az átfordulással? Én biztosan aggódnék.
Lehet hogy a jövő héten átfordul a babád, és egy évesen már szaladni fog, csak sajnos ez egyáltalán nem biztos, és látatlanban senki nem garantálhatja, hogy minden rendben lesz, csak mert sokaknál valóban így történt.
Másokkal ugyanis nem így történik, és ők joggal szidják a védőnőt, orvost, akárkit, hogy miért nem szólt, miért nem küldte neurológushoz a kisbabát. Pont ezek a problémák azok, ahol behozhatatlan idő vész el, ha tényleg gond van a gyerekkel, és csak várunk, mondván hogy minden baba a saját ütemében fejlődik.
Különösen ha a terhesség vagy a szülés körül is volt valami nehézség, még ha akkor azt is mondták, hogy szerencsésen megúszta a baba és ebből semmi károsodás nem maradt vissza, mutasd meg gyerekneurológusnak a kisbabádat. De szerintem akkor is megér egy vizsgálatot a dolog, ha semmi veszélyeztető tényező nem merül fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!