Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alig iszik vizet a babám. Mit...

Alig iszik vizet a babám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Napi kétszer még szopizik, 11 hónapos. Folyadékpótlásnak 5-6 hónapos kora óta vizet kap pohárból. De az utóbbi időben talán napi 1 decit ha megiszik.

Mivel eddig nem ivott - nem szívesen kínálnám teával. Gyümölcslére gondoltam, bár akkor is félek, hogy nagyon rászokik, a vizet meg majd nem akarja meginni.

2012. aug. 17. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:
A gyümölcslét én sem adnám. NAgyon okosan csináltad eddig, nincs semmi gond. HA szomjas, iszik. Ha éhes, eszik. De ha gyümilét kap, majd nem eszik... Nyugi... HA teljesen jól elvan, ne aggódj. MAjd iszik. Kínálgasd sokszor. (az én gyerekeim a hűtőhideg! vizet szeretik.., ami a csapból folyik, nemigen itták kisebb korukban sem...) Ügyes vagy, tényleg nincs ok aggodalomra...
2012. aug. 17. 13:41
 2/8 anonim ***** válasza:
17%
Mert mi baja lesz a teától?Nálunk 6 hós kora óta kap vizet is meg teát is.A tea az vagy kamilla v. édeskömény és éppen csak színe van, 1 mokkáskanál gyümölcscukor és kész v.az se!(szinte víz az egész)Ha meg gyümölcslevet adsz neki akkor meg saját magad csináld,ne boltit.De hígítsd fel vizel.Nekem ha nem inna,csak keveset nem azon gondolkodnék mit ne adjak hanem mit adjak neki amit megiszik.
2012. aug. 17. 13:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm. Igen, kínálom, amikor csak lehet, de eltolja magától. Jókat írtál, pont ezért nem adnék neki mást, mert a végén meg nem fog enni - és néha még az is nehézkesen megy.

Eddig én sem aggódtam, de a család nem így gondolja: kutacs belapulva = szomjas.

Utánaolvastam, miből láthatom, hogy "szomjazik" a gyerek, és azóta persze, lesem és látom is a tüneteket rajta. (Persze simán lehet, h bebeszélem magamnak, nem tudom.) És mivel szopizik reggel, este, azt sem tudom, hogy akkor mennyit iszik.

2012. aug. 17. 13:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves 2.! Éppen azon gondolkodok, mit adjak neki!

Nem akarom teáztatni és kész!

A gyümölcslénél meg eleve saját készítésűre gondoltam.

2012. aug. 17. 13:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 11 hónaposon már nehezn venni észre, ha a kutacsa besüpped... :-) A család mindig aggódik, a nagymamák meg főleg, a mi korunkban nem volt divat szoptatni, nekem is nyári a 2. babám, állandóan itatta volna a Nagyi a szopi mellett is... Amúgy levs vagy főzelék, gyümi sok megy? Tele vannak folyadékkal. De ezt nyilván Te is tudod.. MEg a BAbád is, csak a környezet nem... NYUGI! 1. voltam.
2012. aug. 17. 13:57
 6/8 anonim ***** válasza:
2 vagyok.Sokat mozog?mert akkor eleve kevesebbet esznek vagy ha meleg van.Limonádé.Dinnyelé + a húsa.Csinálj neki levest,húsisat,de ne püréset.Gondolom már rág sokkal élvezetesebbnek találják,ha valami új,kézzel is ehető akár.Amúgy az meg nem olyan hogy ha szomjas iszik ha meg éhes eszik.Mert ha nem iszik elég folyadékot székletrekedése is lehet sőt lesz is.
2012. aug. 17. 13:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is kitartóan kínálgattam a kislányomnak a vizet, de kínnal-keservvel ivott meg 1 dl-t 1 nap alatt. Bio, 100 %-os gyümölcslevet hígítva kezdtem adni neki, azóta megiszik 5-6 dl folyadékot is a tápszer, és egyéb ételek mellé naponta. UGYANÚGY ESZIK ETTŐL FÜGGETLENÜL. Engem megnyugtat, hogy így ELEGET ISZIK. A sejtjei megfelelően vannak hidratálva. Mégha bio gyümölcslével is. Nem tartom magam borzasztó anyának azért, mert plusz folyadékot és vitaminpótlást is adok a kislányomnak. Aki ismétlem, ugyanúgy eszik ettől függetlenül.
2012. aug. 17. 17:00
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Ki titulált téged "borzasztó anyának"?

Látod? Pl. pont a te válaszodra vártam, aki hasonló cipőben jártál és van tapasztalatod!

Milyen bio gyümölcslét iszik a baba? Hol veszed?

2012. aug. 17. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!