Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi vizet teát iszik egy 2...

Mennyi vizet teát iszik egy 2 hónapos baba ezekben a melegekben?

Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 13:33
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
Az én lányom 2éve született,holnap lesz 26hós. S ő 1 éves koráig semmi plusz folyadékot nem fogadott el,még a cumit se. Ő fél évig szopi,utána meg kiskanál viz. De a teát a mai napig nem szereti,csak néha ha nagyon meleg van.Akkor fogadja el,de csak a citromos fekete teát.
2012. jún. 21. 13:37
 2/6 anonim ***** válasza:
24%
Ha szoptatod akkor elég ha gyakrabban mellre teszed.Nem szükséges vizet adni neki.Ha cumisaüveges akkor kiskanál ahogy az elöttem lévő is írta.Még nagyon kicsike a gyomruk,többet nem is nagyon vesz be
2012. jún. 21. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Bocs,hogy itt kérdezek én is!És hány óránként kéne szopiznia?Az enyém is két hónapos és 3 óránként szopizik,de akkor se sokat.És félek én is nehogy baj legyen!
2012. jún. 21. 14:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 2 hónapos és nem adok neki vizet, csak szopizik. Igaz ő másfél vagy 2 óránként kéri is. Ma voltam vele orvosnál oltás miatt és a doktornő szerint is elég ha gyakrabban szopizik, nem kell víz a tej mellé. ( ő egyébként szoptatási tanácsadó is). Figyelni kell, hogy legyen elég pisis és kakis pelus és a kutacsán látszik, ha esetleg kezdene kiszáradni, de szerencsére eddig ilyen nekünk nem volt. Ami még jó lehet, hogy a meleg miatt napközben is meg lehet fürdetni, ettől felfrissül.
2012. jún. 21. 14:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Szerintem ha igény szerint ap cicit,akkor nem kell nekik plusz viz. S ez a kutacs alapján is megállapitható.Azt elfelejtettem irni,hogy még a 2.nyarán is csak szopi volt a plusz folyadék,s a mai napig szopizik még. Elválasztani nem akarom,kell neki még.S amig be nem került a bölcsibe addig beteg se volt(2 hete) itt is csak kötöhártya gyszi gyanus volt,semmi egyéb.:)
2012. jún. 21. 15:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Első babás anyuka vagyok, sokféle tapasztalatot hallottam, de úgy látom, mindenkinél máshogy működik ez, a Babáktól is függ.

Anyatejes Babának azt mondják, hogy nem kell semmi más folyadék. Én is nehezen hittem ezt el, hiszen ő is izzad. De az enyémnek tényleg elég az anyatej.

Sokszor azért eszik kevesebbet egy Baba, mert csak szomjas, és csak a szomjoltó tej kell Neki.

És tényleg, a kutacsot érdemes figyelni, ha be van mélyedve a kis fején, akkor szomjas, de úgyis jelzi ezt már előtte.

Az én Kisfiam 3 hónapos. Ha elmegyünk valahová (pl. tegnapelőtt oltásra), viszek magammal felforralt-lehűtött vizet, de nem kell Neki. Szinte ökölődik a cumisüvegtől, még a lefejt tejet is alig itta belőle, mikor el kellett menjek itthonról. Szóval én nem adok neki semmi mást (a teához még kicsi, azokat 4hós kortól ajánlják), amikor kér, kap cicit (kb. 1,5-2 óránként).

Ja és az is lehet, hogy azért eszik kevesebbet egy evésre, mert ebben a melegben nincs olyan étvágya (mint ahogy nekünk sem).

Én egyébként nem méregettem sosem, nem sír evés után, nyugodt, vidám, mosolygós Baba.

2012. jún. 21. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!