Miért csinálja ezt a 1,5 éves kisfiam? Már az őrület határán vagyok.
A neves pszichológus szerint normális a harapdálás ebben a korban, viszont a szankcióid nem a legjobbak szerinte. Olvasd el a cikket:
Köszönöm a válaszokat!
Elsőnek: már ezt is próbáltuk, de tudja, hogy az az ő keze, azt nem harapja meg.
Második: köszi a linket, el fogom olvasni!
1. Én határozottan + szigorúan tiltok, ha szót fogad mindig azonnal megdicsérem. Tehát: ha ott hagyja a tett színhelyét megsimogatom, dicsérgetem.
2. Fiamnál is volt pár nap, mikor bepróbálkozott a harapással, egyszer sikerült is neki egy esti vetkőztetésnél (napokig lila volt az alkarom) - na akkor odalegyintettem neki. Előtte SOHA nem ütöttem meg, azóta sem, akkor is ösztönből történt. Nem sírt, de rögtön tudta, hogy rosszat csinált. 1-2 napig még próbálkozott (igazi méregből), de mindig úgy helyezkedtem, hogy ne tudjon megharapni, és nem vettem tudomást a szándékáról.
Pár nap alatt elmúlt ez a rossz szokása.
3. Most meg örömében próbálkozik a vállamba harapni. Próbálom neki magyarázni, hogy "ez úgy fáj anyának, mint neki a bibi, mikor elesett". Ilyenkor rögtön felhúzza a nadrágját és nézi a a "bibit" :)
17 hónapos
Ui: Lényeg: ha szót fogad, dicsérd meg! Kerüld a harapást, és ne vegyél róla tudomást!
Köszi az új válaszokat! Nem tudom elkerülni a harapást, mert vagy úgy csinálja, h odaszalad hozzám és rögtön a combomba harap, közben pedig a kezeivel szorít, vagy pedig mikor fogom a kezemben, harapja a vállam de a kezével annyira szorosan kapaszkodik belém, h egyszerűen nem tudom letenni.
Eddig ő sem kapott ki, inkább mindent 100 szor magyaráztam el, de ebben az esetben sajnos volt hogy reflexből odacsaptam, na persze nem nagyot, és kb. 50 esetből 2 szer ha előfordult. De akkor is nevetett tovább.
Megpróbálom akkor azt, h úgy csinálok mintha nem történt volna semmi. Hátha akkor nem lesz érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!