Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar aludni a kisfiam?

Miért nem akar aludni a kisfiam?

Figyelt kérdés
4 hónapos kisfiam néhány napja nagyon sír, ha el akarom altatni. Eddig néha ölben aludt el, néha magától. Most, ha ölbe veszem elkezd üvölteni, mint aki tudja, hogy aludni kell és nem akarja. Ha leteszem akkor is. Miért nem akar aludni?
2012. aug. 13. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
4 hónapost minek altatni? Neki még megvan a saját ritmusa, ha álmos, úgyis elalszik.
2012. aug. 13. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Elsőnek igaza van,még sokat fog változni az alvási szokása. Várd meg míg elfárad és akkor kezd altatni.
2012. aug. 13. 20:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Eddig, hogy aludt el? Nem érdemes változtatni a dolgokon! Ha sirdogál az enyém , odaülök a kiságyához és egy rövid ideig simogatom az arcát. Soha nem altattam ölben.
2012. aug. 13. 20:53
 4/8 Avery ***** válasza:

Szerintem nem elég fáradt, lehet, hogy most éppen változtat az alvásidején, alvási szokásain.

Ha amúgy a pocak tele, és minden rendben, szerintem várj még az altatással, hogy fáradtabb/álmosabb legyen.

:)

2012. aug. 13. 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom 4 és fél hónapos és hiába ragad le a szeme egyszerűen csak sír nem alszik el.Szenved a kiságyban, gyűri bele a fejét a pelusba.

Én a mozgásfejlődésének tudom be, hogy nem akar aludni.Egy hete és kezdett bele a kúszásba.Egy pár napja már négykézlábra is áll.Mikor már álmos akkor is ezt csinálja, de üvöltve!

Nem lehet, hogy a foga jön a babódnak?

2012. aug. 13. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem lehet, hogy a foga jön? Nálunk ilyenkor voltak ezek a "tünetek". (Most küszködünk az utolsókkal.)

Ilyenkor volt a "másfélórás" altatás.

[link]

Ilyen fotelunk van, szuperül "elhintáztattuk" benne magunkat. Mikor már mélyen szuszogott a kislányom, felálltam vele, ekkor kicsit felriadt. A következő bő 10 perc a "visszaringatás" volt. Aztán leraktam a kiságyba. Ekkor a következő hátsimogatós negyedóra következett. (Érdekes módon, ha egy lépés kimaradt az altatásból, jött az egetverő sírás.)

Mondom ezt úgy, hogy egyébként nagyon jó alvókája van a kislányomnak. :D

Kitartás! Túl lesztek rajta!

2012. aug. 13. 22:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Még nem látszik, hogy a foga jönne, de én is gondoltam erre. És nemrég kezdtük a hozzátáplálást, lehet, hogy ez is közre játszik?

Ha álmos, akkor elkezd nyűgösködni, ilyenkor szoktam altatni, eddig 5 perc alatt elaludt. Fáradt, mert majd leragad a szeme, de csak sír:(.

2012. aug. 14. 09:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy elavult, de én nem ringatni, hanem énekelni szoktam, ez 95%-ban bejön, mert nagyon koncentrál a hangomra, és bealszik.

Szerintem is az lehet, hogy már fejlettebb, és nem annyira fárad el, és szeretne még valamit csinálni :)

Vagy a másik, hogy a hozzátáplálás megzavarta az emésztését, és szenved tőle.

De ezt pár nap múlva úgyis meglátod, ha bekeményedik a hasa, vagy jönnek a hasfájós tünetek.

2012. aug. 14. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!