2éves kisfiam tegnap óta lázasodik. Milyen időközönként adjak neki lázcsillapítót?
Van itthon Nurofen kúp és szirup is,és írtak fel Suppositorium noraminophenazoni 200mg-os kúpot.
Hány óránként és hogy adjam neki?
Nurofent 8 óránként lehet adni, más hatóanyagú lázcsillapítóval 4 óránként váltva.
Ha lázas, annak oka van, én azért elvinném orvoshoz.
Voltam orvosnál vele.
Csak elfelejtettem megkérdezni,hogy milyen időközönként lehet adni neki.
Szóval,ha Nurofen kúpot adok neki,akkor 4óra múlva lehet neki adni azt a kúpot,amit felírt a doki?
Rendben!
Köszönöm a választ!
4 óra? kicsit sűrűnek tűnik. nekem úgy reélik, hogy egy nap 3* lehet adni. ami ugye 8*3 órát jelent.
Amúgy mennyi a láza?
mert csak akkor adj neki sűrűn lázcsillapítot, ha hűtőfürdővel sem tudod neki 38 alá levinni...
5-ösnek!
Kérdező azt kérdezte ha ad neki nurofen kúpot akkor 4 óra múlva adhat-e suppositoriumot.
A válasz igen, de a napi adagot egyikből sem szabad túllépni.
Egyszóval mindkettőből adhat 3-3-at 24 óra alatt, nem többet, de csak akkor ha folyamatosan lázas.
Most legutóbb 39,2 volt a láza.
2-kor adtam neki,amit felírtak kúpot.
Reggel 10-kor nurofen kúpot adtam neki.
Én ilyenkor olyan ideges vagyok,hogy nekem ez magas...
Szóval napi 3-mat lehet a nurofenből és napi 3-mat a gyógyszertáriból?
kérlek titeket valaki írja le nekem pontosan,mert én most "hülye"vagyok...
:(
Na végre,mostmár értem.
Elnézést,hogy kicsit zizi vagyok...
Csak idegesít,mert ennyire magas láza sosem volt...
:(
Hát szerintem meg nem így van. Sőt, keverni sem túl jó a többféle lázcsillapítót.
Ezek szerint 3 félét is bevehet a gyerek felváltva, mindegyikből 3-at?
Egyfélét szabad, és abból a megengedett mennyiséget.
Ha nagyon nem megy le a láz, akkor max. még egy adag, vagy esetleg erősebbre váltani.
A gyermekek lázcsillapítására használt leggyakoribb gyógyszerek hatóanyaga: a paracetamol, az amidasophen és az ibuprofen. Nagyon fontos, hogy egyiket sem szabad 4-6 órás időköznél gyakrabban ismételten használni, de egymást váltogatva igen.
ebből másoltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!