S. O. S.! Lázas a kisbabám! Hogyan mérjem és milyen időközönként? Keltsem fel ha alszik?
odaírhatnád mennyi idős.
ilyenkor nem a panadol ami hatásos, hanem vagy nurofen,az 3 hónAPOS kortól adható,
vagy a germicid kúp na az adható újszülött kortól.ezek a lázlehúzók 3-4óránként adhatóak.
egyébként érzed úgyis ha lázas, tüzel a kis homloka,..
kéne hogy szopikázzon nehogy kiszáradjon vagy teáztasd meg,
hűtőfűrdőzni kéne, ha nem múlik ne késlekedj irány az ügyelet.
és persze hogy alszik a láz miatt.
amúgy ha éppen alszik valahogy levehetnéd a pelenkát és megmérhetnéd a lázát, valahogy muszáj lenne, mert ha nagyon nagyon magas 39 fok akkor mindenképp ügyelet.
jobbulást !
azt írod, hogy kisbaba, szóval akkor nincs olyan, hogy nem engedi megmérni a lázát!
fogd meg a lábát békafogásban, jól nyomd fel így nem tud ficeregni és hajrá. csak épp egy icipicit kell betenni a lázmérőt, csak a fém részét, krémezd is be, így kizárt, hogy fájjon neki!
a nurofen meg panadol nem jó önmagában magas láznál, nem véletlenül nem vénykötelesek, biztos írt fel a doki germicidet vagy más kúpt, azt add neki napi 3x, 8 óránként és köztes időben kiegészítésként mehetnek a szuszpenziók, de nem igény szerint, max. 3-4 óránként szabad!
ne bénáskodj, csak lazán, meg tudod csinálni, egy lázgörcs ezerszer rosszabb mint egy perces lázmérés.
és igen, ha forró akkor keltsd fel. ezeket a fülhőmérőket meg tapaszokat pedig akkor használd ha nem érzed, hogy lázas, de kicsit meleg, ez segít abban, hogy kell-e rendes lázmérővel mérned vagy nem!
Hát én egyik gyerekemnél sem mértem lázat popsiban soha.Simán ment mindig is hónaljban a dolog, akármekkorák is voltak.
Fülhőmérő használata tiszta gáz.1000x próbáltam magamnak is mérni próbaképp, de soha nem adott jó értéket.
Csakis a digitálisnak vagyok a híve.
Éjjel úgysem fogsz aludni, ha ilyen ideges vagy.Nem tudod kézzel megnézni, hogy meleg-e a homloka?Esetleg apa?Csakhogy ne kelljen feleslegesen keltegetni lázméréshez.Én éjjel is meg tudtam mérni mindig hónaljban úgy, hogy a gyerkőc fel sem ébredt.Ha lenge ruciban alszik, ahogy írtad, könnyen megméred észrevétlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!