Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pici babát nevelő anyukák!...

Pici babát nevelő anyukák! Nektek hogy telik egy napotok (részletesen)? Miket csináltok napközben? Nem unatkoztok a babával? Nekem nagyon nehezen telnek a napok, eléggé tapasztalatlan vagyok, a párom sokat dolgozik, este jön haza.

Figyelt kérdés
2009. júl. 22. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Az elején kettesben a babával nagyon nehéz volt, főleg, mert még fáradt is voltam, császáros, és elég erősen rámjött a sirhatnék rendszeresen. Amikor aludt a baba, néztem pár vidámabb sorozatot, legalább addig ne rágódjak. Persze ez csak hullámokban tört rám, aztán pár hét alatt jobb lett. Főleg a sétákkal. Aztán férjem munkanélküli lett, igy itthon van, és hát ez nagyon jó! Együtt a kis család, segit, együtt nevetünk, mikor valami újat tud a baba, annyira szerencsés helyzet ez, ha szabad ilyet mondani. Úgyhogy megértelek, nagyon nehéz egyedül. Nem tudom, mekkora a babád, de az elején szerintem nehezebb, mert utána már egyre érdekesebb a játék, amiket csinál, ahogy ki lehet vele mozdulni. Ha teheted, keress társaságot, menjetek baba-mama tornára, sokat sétálni, semmiképp se emészd magad otthon.
2009. júl. 22. 18:12
 2/6 anonim ***** válasza:

szia.én nem vagyok az az unatkozós anyuka.Reggel fél 7 körül ébred a baba,tisztábatevés,reggeli,aztán játszik egy picit,de elég hamar elfárad igy alszik egy órát.addig én is összeszedem magam,reggelit csinálok,majd az ő tizóraiát,mert már gyümit kap(6 hós múlt)aztán játszunk egy jó nagyot.közben oda teszem az ebédet,meg a mosást,ő közben megint elálmosodik,alszik ugy másfél órát.addig meg van az ebéd,meg a háztartás.

aztán ő is ebédel,és utána szoktunk kicsit kint játszani ha nincs meleg.kora délután alszik még egy 2 órát.adigra hazajön apa is.uzsizik és megyünk sétálni.Vagy a nagyszülökhöz vagy amit el kell intézni.Itthon még megint játszünk egy jó nagyot.aztán 7 után fürcsi,vcsi és alvás.Nagyon élvezem.

2009. júl. 22. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam 3,5 hónapos,első baba.Nekem nagyon gyorsan,és eseménydúsan telnek a napjaim.Soha nem unatkoztam a kisfiam mellett.Ő nagyon nyugodt baba.Na persze nem azt mondom,hogy sose sír,vannak hisztis napjai is,de alapvetően nagyon jó baba.Reggel mindig nagyon jókedvű,és olyankor aztán bármit lehet vele csinálni,mindenen nevetgél.Nálunk a reggeli rituálé nagyon fontos (nekem legalábbis,bár azt hiszem ő is nagyon élvezi).Olyankor sokat "beszélgetünk",nevetgélünk.Aztán ő egyedül játszik,én meg megcsinálom a kis itthoni dolgaimat.Napközben ha nincs ennyire meleg akkor min. 2-szer sétálunk.Én sokat foglalkozok vele,beszélgetünk,fejlesztő játékokat játszunk (kora szerintieket),próbálgatjuk a tudományait (illetve ő).Sokat énekelek neki,és szeretgetem (igazi kis kéjenc).Szóval lefoglal ő engem én meg őt.Sajnálom,hogy neked nehézkesek a napok.Mennyi idős a babád?És mit értesz az alatt,hogy nehezen telnek a napok?Hátha tudunk segíteni... :-)Lehet,hogy az a baj,hogy sokat vagy egyedül,és nincs más programod,csak a baba.Nem?

2009. júl. 22. 18:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem unatkozom, csak ingerszegény az életem. Vagy hogy is fogalmazzam meg szépen.

Reggel felkelek apával, míg a lányunk nem ébred, nem zajongok.

Fél 8-fél 9 között kel a babám. Pelenkát cserélek, öltöztetem, megetetem.

Kis játék után főzünk (picim fakanállal szekrényt üt, beszélgetünk, mondókázunk). Ha kell, boltba is megyünk. Mosogatok, kávét főzök, mikrót takarítok,...stb.

Tízóraizunk 11 körül. Játék, majd alvás.

Míg alszik, fürdőt takarítok, vagy szobát, mosok, gázt sikálok,...

Felébred, pelenka, ebéd, játék,...

Ha jó az idő, sétálunk, pancsolunk a kertben, nekem marad a házimunka,...

Uzsonna 5 körül, mamával unokázás és beszélgetés.

Második alvás fél 6 körül.

Apróságok elintézése (felsöprök, felmosok), kis kikapcsolódás (net, olvasás), esetleg bolt-túra, míg a papa őrzi a gyerkőc álmát.

Megjön apa. Kiszolgálom. Majd a kicsivel játék, 8-kor fürdés, evés.

Fél 9 után "szabad a pálya", elintézem az apróbb elmaradtakat, fürdés, magánélet. :)

Ja, elfelejtettem írni a pelenkákat. 5-6 csere/nap.

Gyorsan elrepülnek a napok!

A nagyobb takarítások hétvégére maradnak. Néha elmegyünk ide-oda. Sosem unatkozom, csak néha úgy érzem, hogy nagyon monoton az életem. 9 hónapos a tündérkém. :)

2009. júl. 22. 18:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én párom is egész nap dolgozik, sokat vagyunk egyedül (3 hós). 6 körül kelünk, peluscsere, hami, aztán van hogy még visszaalszunk egy órácsára, de nem mindig. Aztán megyünk a boltba reggeliért, és amig még nincs dög meleg, addig séta. Aztán haza, megint peluscsere, hami, játék. Közben én is eszem, 11 körül alszik egy fél órát. Napközben sokszor hagyom egyedül (na nem szó szerint, csak hagyom hogy egyedül játszon, de attól én még a lakásban vagyok), teszek-veszek a lakásban, vagy netezek picit. Délután 2 körül alszik 1-3 órát, utána peluscsere, hami...Nagyjából így telik minden nap. Este megjön a párom, fürdetés, hami..
2009. júl. 22. 21:00
 6/6 A kérdező kommentje:

MIndenkinek köszönöm a válaszát!

Nálunk is hasonlóan telnek a napok, csak én még nem tudom egyedül hagyni, h mást is csináljak, mert még túl pici hozzá.

2009. júl. 23. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!