Most kezd fogzani a babám, mit csináljak, hogy ne fájjon neki annyira? Első baba, totál tapasztalatlan vagyok.
Próbáld ki a Dentinox gélt.
Nekünk a gyerekorvos írt még Cataflam cseppet is.
Nálunk 2 és fél hónaposan kezdődött most 5 és fél de még csak szenvedünk(fog még sehol)
Mennyi idős a pici?
10 hetes és már fogzik? biztos, hogy fáj neki? A "mindent megrágunk" korszak nem csak a fogzás miatt van, hanem egy ösztön, így ismerkedik az anyagokkal legyen a egy rágóka, plüss maci, vagy éppen az ujjad. szerintem nem kell neki adni semmit, csak ha sír, nem alszik, és biztos, hogy a foga miatt. használhatsz dologélt (homeós), vagy a dentinoxot, de ezek nem tartósan enyhítik a viszketést, feszülést és fájdalmat. vannak homeós szerek, mint pl Viburcok kúp, vagy a chamomilla bogyó, de ha már nagyon szenved, 3 hónapos kortól lehet adni Nurofent vagy PAnadol babyt is pár napig. ezeket főleg az áttörés idején érdemes, mert az lehet a legfájósabb.
egyébként meg rágcsáljon sokat, minél keményebb tárgyat, annál jobban edzi az ínyét.
Ne kend a dentinoxot, mert drága és nem is jó :-) 10hetes baba még nem is fogzik :-) egyelőre ne kenegess semmit, lehet, hogy meg sem viseli. Kislányom 4 és fél hónaposan kezdett el fogzani, az első négyet észre sem vettük:-)
Ha problémát okoz, kérdezd meg a gyerekorvost, biztos van nekik valami gyógyszertári kutyulékra receptjük. Nekünk is valami sárgás kamillás meg még legalább másik 3 összetevőből álló lötyink van, tizedannyiba sem kerül mint a dentinox, ezt naponta 6-7-szer is lehet kenni, míg a dentinoxot max 3-szor. Ja és az nekünk semmit sem ért.
21.30 vagyok. az üvegen: sol.gingiv. fogíny ecsetelő
áll, de holnap előkeresem a receptet, épp most voltunk a dokinál felíratni,majd bemásolom mit írtak rá :-)
Szia a lötyi összetétele a követekező:
TINC.CHAMIMILLAE gta 50.
LIDOCAINi cgta decem (0.10)
MENTHOLi
Szia a lötyi összetétele a követekező: (előbb véletlenül elküldtem, félig bemásolva:-))
TINC.CHAMOMILLAE gta 5.0
LIDOCAINi cgta decem (0.10)
MENTHOLi cgta quinque(0.05)
GLYCERINi gta 25.0
MDS:ecsetelő
Scat.orig.
Szájnyálkahártya ecsetelésére
Szóval ez a teljes recept összetétele, lehet,hogy a Ti dokitok is ismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!