1 éves babának miked adtok már enni?
Ugyanazt kapja,amit ti esztek??Mit adtok tízóraira,ebédre,vacsira??
Nálunk eddig gyümölcs és pép volt,de azt a lányom már nagyon megunta...Ebédre még nem nagyon mertem adni a miénkből.Persze mindenből kóstoltatom,de még nem kapott 1adagot semmiből.(kivéve rakott karfiol és brokkoli).Tippeket és segítséget szeretnék,mit adhatok neki??Olyan tanácstalan vagyok!!!:S
Mindent eszik, amit mi, kivéve a gombát, dióféléket, mogyorót, és még egyelőre aprómagvas gyümölcsöt sem negyon kapott (málna, eper). Azonkívül sótlanul, és borstalanul főzünk, mi utánasózunk magunknak.
egy nap kb. így néz ki:
Reggeli:szopik, majd kenyér, vaj, paradicsom, sonka, tej
tízórai: A kertben lévő gyümölcseink
ebéd: általában rizses, vagy tésztás kaja, mert a burgonyát utálja. Ezt minden esetben hússal kapja, és icipici savanyúsággal. Sajnos nekem a főzeléket nem szereti, ezért gyakran van húsleves, gulyás, vagy lecsó, amiben ugye sok a zöldség, majd ebéd után szopik
uzsonna: joghurt, néha krémtúró
vacsora: ált. ugyanaz, mint az ebéd, és szopik utána
inni vizet iszik, de nem halok bele, ha a nagypapa megkínálja valami cukros üdítővel. Érted. :)
Egy évesen a lányom azt ette, amit mi. De érdekes, mert előtte viszont csak az üveges kaja kellett neki, igy eléggé meglepett a váltás.
Ebédre azóta azt eszi, amit mi. Főzeléket, húsokat, tésztákat, ez utóbbi nagyon nagy kedvence.
Tizórai nálunk nincs, max néha eszik pár szem kekszet. De délelőtt ő inkább csak iszik.
Uzsonnára krémtúró, joghurt, gyümölcs, keksz, néha Túró Rudi, vagy Dörmi Maci, köles golyó, vagy péksüti.
Vacsorára meg reggelire nagyjából hasonló a felhozatal, tojás, bundás kenyér, virsli, kenyér felvágottal, joghurt, péksüti. Vacsorára szoktam sütni melegszendvicset, vagy mondjuk halrudacskát.
Szerencsém van, szinte akármit elé tehetek, megeszi szívesen. :)
Valamikor 15 hónapos kora körül szokott le a reggeliről, azóta csak tejet kér, és 10 körül eszik egy kis kekszet vagy gyümölcsöt.
Köszönöm a válaszokat!!
Akkor ha fél 7kor megissza a tápszerét még adnom kéne neki valami mást is és esti tápszer előtt is??vagy jól van ez így ahogy van??
Én lányom egy éves múlt. Szépen lassan átszokott a mi kajánkra, olyan 11 hónapos korától. Ő akarta. :)
Sajnos nem iszik tápszert 11 hónapos kora óta, de tejet sem, most a kakaót próbáltuk ki, abból egy kicsit ivott.
Reggeli: péksüti, kifli, sajt, virsli, tejbegríz, ritkán tejpép...+tea
Tízórai nálunk nincs.
Ebéd: amit mi eszünk, ha nem főzök,vagy megyünk valahova, akkor kap bébiételt
Uzsi: joghurt, krémtúró, gyümölcs
Vacsi: többnyire ugyanaz, mint az ebéd, ha nem marad, akkor kenyér valamivel
Inni vizet szeret, de szokott kapni teát is, meg gyümilevet is
Néha rágcsál kekszet, kölesgolyót, kukót, leginkább a babakocsiban út közben :)
Mindenféléből kap már. Kivéve dió, mogyoró, gomba és nem evett még epret, málnát, de mivel már nincs szezonja, így majd jövőre.
14 hónapos fiú, semmi babás kaját nem eszik már a tápszert leszámítva, azt eszi a mit mi, nem is volt kérdés. Amit nem eszik az a tej (valamiért nem szereti) gomba, dió-mogyoró, méz, csokoládé.
Egy napja így néz ki:
Ébredés 6-6:30= Tápszer
Reggeli 7-7:30= Pl. bundáskenyér
Tízórai 10-11: Gyümölcs, barack,szilva akármi, vagy nem is eszik semmit.
Ebéd: 12-13: Amit mi eszünk, ma tökfőzelék, holnap rántott husi
Uzsi 16: joghurt, vagy ropi, vagy akármi, 1 zsemle
Vacsi 18-18:30 Kenyér, felvágott, virsli, szalámi, paprika paradicsom, tulajdonképpen mindegy mi, csak jó bőséges legyen
Vacsi 2 :fürdés utáni tápszer 150-180 gr olyan 20 óra körül.
Mindez nem így történik amkkor amikor jön a foga (most), sokkal kevesebbet eszik, van, hogy csak kizárólag tápszert eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!