Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vélemény a János névről?

Vélemény a János névről?

Figyelt kérdés
November elejére vagyok kiírva elvileg kisfiam lesz. Az édesapám nagyon örülne ha róla nevezném el az első unokáját és igazából nekem is tetszik ez a név de járok egy terhes kurzusba és ott sokan azt mondták hogy valamilyen modernebb nevet kellene adni a babának ugyanis ez nagyon régies (egyik kismama szerint ciki) és csúfolni fogják a neve miatt. Teljesen ledöbbentem mikor ezt így kifejtették nekem a csoporttársaim. Tehát a kérdésem: valóban inkább valamilyen maibb nevet kellene adnom neki? A János tényleg "ciki"?
2012. aug. 12. 19:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nem ciki. Nekem a férjemet hívják Jánosnak, de mégsem lett egyik fiunk se Janika. (most várjuk a harmadik fiút)

Én adtam volna az elsőnek,de az ember nem igazán akarta. Az apukája is János volt,ő is az lett, nem akarta még a gyerekének is ezt a nevet. Így külön nevet kapott mindegyik gyerek. Marcell, Szabolcs és Levente-napokon belül. 40+2hkm.

2012. aug. 12. 20:03
 12/24 anonim ***** válasza:

Én mindenféle korosztályból ismerek Jánost, kisbabát, kisfiút, fiatalembert, középkorút, öreget. De leginkább huszas éveikben járókat ismerek.

Nekem becézetlenül tetszik ez a név, és amúgy jó emlékeim vannak róla, mert a gyerekeim is János napján születtek, ami azt jelenti: Isten kegyelme. :)

2012. aug. 12. 20:20
 13/24 anonim ***** válasza:
6 napja született a babám.5 ágyas szobában voltam.Másnap felszabadult egy ágy a kórteremben,betoltak egy anyukát,akinek János(Jancsi) volt a kisfia.Hallod,az anyukákból kiszakadt a röhögés.Én csak néztem,meg se bírtam mukkanni,már nem a gyerek neve miatt,hanem az anyukák viselkedésétől.Különleges kisfiú volt,hatalmas fekete hajjal,sok ember megnézte,mindnek eléggé ledermedt az arca a névnek a hallatán.Manapság ritkán adják ezt a nevet,szokatlan,és nagyon sokan régiesnek gondolják.Nekem nem tetszik,de nem hiszem,hogy ez alapján kell dönteni,hiszen ízlések és pofonok,lehet valakinek az én lányom neve nem tetszik.
2012. aug. 12. 20:21
 14/24 anonim ***** válasza:

"Hallod,az anyukákból kiszakadt a röhögés.Én csak néztem,meg se bírtam mukkanni,már nem a gyerek neve miatt,hanem az anyukák viselkedésétől."

Elég szomorú dolog, hogy név alapján ítélkeznek. Aztán meg hangoztatják, hogy milyenek a mai fiatalok. Nem is tudom ki nevelte őket.

2012. aug. 12. 20:47
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Tudod mi a ciki? Az, hogy mások beleszólnak abba, hogy milyen nevet adj a babádnak. A baba szüleinek a dolga ez kizárólag. Te jó ég, mit meg nem engednek maguknak az emberek! Ezt legközelebb meg is mondhatod neki, hogy én üzenem :-))))

Egyébként szerintem a János név nagyon szép. Én szeretem a régi neveket. Főleg, hogy az apukád előtt tisztelegsz vele. Soha nem felejtem el az egyik nagybátyámat, aki annyira büszke volt, hogy az apja nevét viselheti. Nálunk nincs János, Ferenc van és Sándor és ezekből a nevekből is fogunk választani majd, úgy ahogy a lányom második neve is Mária.

Sok boldogságot a kis Jánoskához!

2012. aug. 12. 21:32
 16/24 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem ciki,talán egy picit régimódi. Nem tudom sehogy se elképzelni egy pici babának.

egy öreg bácsika jut róla eszembe,talán azért mert a férjem minden idős emberre azt mondja hogy János bátyám...(persze csak poénból.)Ettől függetlenül nem adnám én sem a gyerekemnek ezt a nevet,nekem ez egyenértékű név a Bélával,Józseffel,Istvánnal.Ezek sem cikik,csak hát....de ízlések és pofonok.

2012. aug. 12. 21:34
 17/24 anonim ***** válasza:

Nekem édesapámat hívják Jánosnak, nála apai ágon "öröklődött" a név. A párom szintén János (a fél családom azon röhög, hogy biztos úgy ismerkedtem, hogy szia János vagy? Nem? Akkor mindegy :D ). Nálunk a gyerek/ek neve még csak elméleti szinten került szóba, pár éven belül lesz aktuális, de megegyeztünk, hogy ha fiaink lesznek, az első megkapja második keresztnévnek a Jánost, ha mázlink lesz és a második is fiú, ő az anyai nagypapám után második keresztnévnek a Sándort kapja. Lehet, hogy másoknak ezek "öreges" nevek, de szerintem ezek nem lesznek cikik felnőtt férfiaknak sem. Mert ugye mindenki gondol arra, hogy majd ha felnő.... Egy kisgyereknek lehet, hogy nem áll olyan jól, de hosszútávon megéri. :) Én pl. nem tudok elképzelni egy 40es férfit Manó névvel. Másnak meg azt tetszik. Nincs ezzel baj, mindenki úgy nevezi el a gyerekét, ahogy szerinte a legjobb.

Szóval csak azt akarom ezzel az egésszel mondani, hogy mindig lesz akinek nem tetszik a választásod, de a ti gyereketek, a ti döntésetek. (U.i. a Jancsi megnevezést amúgy a fent említettek egyike sem tűri, megértem, ha nem fogod becézni a fiad :))

2012. aug. 12. 23:08
 18/24 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ciki. Ismerek egy kisfiút 5 éves, és Janónak becézik. Sose hallottam, hogy csúfolták volna emiatt.
2012. aug. 13. 08:18
 19/24 anonim ***** válasza:
Férjem és a fiam is János,nekem tetszik
2012. aug. 13. 08:51
 20/24 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik ez a név, szerintem a régies nevek közül az egyik legszebb. Nekem a Jancsika becézés is nagyon tetszik. :)
2012. aug. 13. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!