Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a János névröl?

Mi a véleményetek a János névröl?

Figyelt kérdés

nekem nagyon tetszik.

tudom,hogy elég gyakori és régi név,de mostanában a sok különlegesség mellett talán kevesen adják.

mintahogy kiveszöben vannak a Pistik,Jocók,Andrisok stb.is.

a baba már megszületett,végülis csak a 2.neve lett,de én szívesen szólítanám Janikának,csak a párom hadakozik,neki nem tetszik.

Ti használjátok a baba 2.nevét?

2009. júl. 27. 16:45
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is két nevem van,mindkettő használatban van,mert ki ezt,ki azt használja rám.

Igazad van abban,hogy mostanság mindenki különlegeset keres.Nekem tetszett a Kristóf név,de nagyon-nagyon sokan adják most,és én már tuti nem adnám.

Olyat válasszatok,ami mindkettőtöknek tetszik.

2009. júl. 27. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem voltak osztálytársaim, akik a 2. nevüket használták.

Úgy szólítod a babádat, ahogyan te akarod!

2009. júl. 27. 18:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Nekem még van vissza 2 hetem a szülésig és az én kisfiam: Károly Pál lesz. Épp azt mondta a védőnő, hogy valamikor azt sem tudják, hogy a baba neve alapján fiú-e vagy lány.
2009. júl. 27. 18:54
 4/10 anonim ***** válasza:
A mi babónk Áron Richárd. Még törpinek hívjuk (3,5 hós). Aztán majd meglátjuk hogy fogjuk szólítani.
2009. júl. 30. 11:23
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Én sosem adnék klasszikus régi nevet a gyerekemnek. És nincs második nevük sem.
2009. júl. 30. 15:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem általában nem tetszenek az ilyen klasszikus régi nevek, de a János valamiért nagyon tetszik. De igazából így, ebben a formában, szóval nem úgy, hogy Jani, hanem csak így szimplán, olyan jó kimondani, hogy János :) Sajnos nem nagyon van ilyen nevű ismerősöm, illetve egy van, akivel kb évente egyszer találkozom, szóval ritkán mondhatom ki ezt a szép nevet.
2009. júl. 31. 00:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy nálunk a fiamnak csak a második neve van használatban, az elsőt az apja akarta, de még a fiam születése előtt lelépett, illetve még az anyakönyvi kivonatnál pattogott, hogy az legyen amit ő akart, ezért lett kettő, de már több mint egy éve nem láttuk, nem is használjuk azt a nevet, amit ő kért, igaz, ott van, de mindenki a második nevén szólítja a fiamat, csak arra hallgat. Az első nevén szerintem még nem is szólította soha senki.
2009. júl. 31. 00:50
 8/10 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat,

örülök,hogy van akinek szintén tetszik ez a név.

elhatároztam,mostmár használni is fogjuk!

amúgy nekem is van egy ismerösöm aki László Csaba és hol így,hol úgy szólítják.

2009. júl. 31. 11:30
 9/10 anonim ***** válasza:
A vőlegénynem János és imádom :))
2010. febr. 11. 12:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem ez a név mindig öreges volt. De megismerkedtem a párommal aki 26 éves és minden csak nem öreges :D szeretem nagyon és a neve is megtetszett, szép lágy a hangzása és becézhető is :) már én is adnám a gyerekemnek, de nem szeretném, hogy ugyanaz legyen mint az apukájának. De gondolkozom a hasonló neveken már :)
2014. aug. 19. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!