Anyóskérdés! Tele lett a hócipőm anyósomékkal, okok lent, de nem akarom megbántani a férjemet, mit tegyek, hogy simán rendeződjenek a dolgok?
Én is megértelek.
Ők már megváltozni nem fognak.
Én nehezen viselem el a Párom szüleit, pedig rendesek a maguk módján, csak öregek, idegesítenek a dolgaik. A rokonok a múltkor mondták is nekem halkan, hogy mérgelődhetek még eleget :)
Ők is elvárták, hogy mi menjünk hozzájuk (2 km-re laknak, mindenhova tudnak menni, sokszor kocsival), már a gyerek 3 hetes korában. Aztán egy ideje nem megyünk, mert a Párom éjjel dolgozik, nappal alszik. Úgyhogy azóta heti 1-2-szer lejönnek, de általában bejelentés nélkül, és általában úgy időzítenek, hogy sétára érnek ide (amikor végre kimozdulhatok és beszélgethetek a többi anyukával) vagy épp alszik.
Azzal mondjuk nincs baj, hogy kocsival elvigyenek, mert szólunk és megyünk, de nem szeretem megkérni őket, mert kész tortúra az egész.
A múltkor nagyon megbántottak, azóta távolságtartó vagyok velük. Párom tesójáéknál már 2-szer elment a baba, pedig ők össze is házasodtak (mi nem, szerintem ezt is nehezen fogadták el). Ők a kedvencek. A sógornőmet megkértem, hogy ne fogdozza a gyerek kezét, mert fogzik és azt szopogatja. Erre legközelebb "apósom" nekemrontott, hogy leteremtettem a menyét! , és hogy rá figyelni kell, nem szabad ilyet, mert érzékeny. Annyit mondtam, hogy én megkértem és ezt másnak sem engedem. Azóta nem beszéltem a sógornőmmel és nem is szándékozok a jövőben. (A sógornőm már a terhesség alatt is végig stresszelni akart, hogy ez lehet meg az, és a Babával kapcsolatban is osztotta az észt. De nem szóltam semmit, merthogy nehogy megbántsam. Persze erről a nagyszülők nem tudtak. De most betelt a pohár, megmondtam a Páromnak is, hogy ha tetszik ha nem, a mi gyerekünk, nem a sógoroméké, mi neveljük.)
Persze, nem a nagyszülőknek kell nevelnie a gyereket. De elkényeztetni meg az ő dolguk. :)
Mi az én szüleimmel lakunk, anyukám azt mondja, ő élete értelme, vigyáz rá, segít mindenben, kérés nélkül. Mert imádja.
"szerintük nem látják elég gyakran az unokájukat (vidéken élnek, 2 hetente családi ebédelünk náluk,"
Boldog ember, enyémnek a heti 2 látogatás is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!