Baj, hogy 9 hónapos fiam hajnali 4-5 között eszik és nem bírja ki reggelig?
Figyelt kérdés
Pár napja feltettem itt egy kérdés, nem ezzel kapcsolatban, de ott is leírtam, hogy hajnalban még eszik a fiam. Volt két olyan hét amikor nem evett hajnalban, mert ha felkelt akkor pár korty vizet adtam neki és visszafeküdt, de fél-háromnegyed óra múlva megint kelt, és ez hajnali négytől így ment reggelig. Azt hittem a foga, de rájöttem, hogy éhes. Este 8-kor leteszem aludni, hajnali 4-5 között kel, megissza a tápszert és alszik tovább reggel 7-ig. Na itt az egyik anyuka elkezdte leírni, hogy ezt jól elb...tam, hogy hozzászoktattam a hajnali evéshez, majd ne sírjak ha nem tudom erről leszoktatni. Szerintetek olyan nagy baj ha eszik? Nektek eszik ilyen idős korú babátok hajnalban? Ja és adok neki elég kaját napközben. Pl lefekvés előtt vacsi 180 gr tejpép, majd fürdés után 170 ml tápszer, többet nem hajlandó meginni.2012. aug. 10. 15:04
1/8 anonim válasza:
Hát akkor a kedves anyuka megbotránykozhat: az én 9 hós lányom éjfélkor is megébred enni, és 4kor is. És akkor mi van? ha nem terhes ez neked akkor miért ne ehetne hajnalban. Még azért nem olyan nagy egy 9 hós. Nekem nég a védőnő is "megenngedte"
Ha meg este telitömöd, akkor meg azért nem alszik.
teljesen jó ez így.
2/8 anonim válasza:
Az én kisfiam is eszik még éjszaka, van, hogy kétszer is, pedig már egy éves :) Védőnőm, gyerekorvosom azt mondta, nincs ezzel semmi baj, ha éhes, adjak neki enni. annyi minden elveszi az idejüket, figyelmüket napközben az evésről. ez később majd megváltozik. Nekem nincs lelkiismeret furdalásom, mert megetetem, ha éhes :)
3/8 anonim válasza:
Hát valóban nehéz lesz erről leszoktatni. Ekkora gyereknek már átkéne aludni az éjszakát, de ha neked így jó az a ti dolgotok.
4/8 anonim válasza:
az en 10 honaposom is fel 8-tol 5-6-ig alszik. Szerintem ez mar ejszaka atalvasa... Ekkor megissza a tapjat es visszaalszik egy picit. 9 körül kapja a tizorait. A masik verzio, amikor fel 7-kor kel. Ekkor 10-kor kap gyümölcsöt. Nalunk ez igy remekül müködik, ugyhogy nem erdekel mas anyukak velemenye. Teged se erdekeljen.:)
5/8 anonim válasza:
Meg annyit akartam, hogy az en lanyom kevesebb vacsoraval alszik ennyit. Mondjuk ejszakai tapot kap 210ml vizzel keszitve.
6/8 anonim válasza:
Az én kislányom is 9 hónapos. Nálunk főzelék van 18.00 körül, 20.00 körül tápszer (kb. 200-250 ml). Elalszik 22.00 körül, és bizony rendszeresen ébred 1.00-kor, bár mindig csak 100 ml-t eszik. Nem szomjas, próbáltam adni neki vizet, nem kéri. Egyszer-kétszer próbáltam, hogy csak vizet adok, hátha visszaalszik, stb. Nem bírtam 1-2 percnél tovább, hogy sír. Minek? Az örüljön, aki át tudja aludni az éjszakát, de én inkább felkelek éjjel arra a 10 percre, minthogy sok sírás árán "leszoktassam" róla. Én nem bírom megtenni vele.
7/8 anonim válasza:
Nem baj, hogy felkel enni. Az én fiam 14 hónapos, mostanában kezd leszokni a hajnali evésről(magàtól) - eddig 5-6 körül kelt, megivott egy csomó tápszert, és vissza aludt 8-9 ig.
A te bábád is egy időután el fogja hagyni.
Ha éhes, adj neki :)
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2012. aug. 11. 09:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!