Mit csináltok, ha a babátokat olyan étellel, édességgel eteti a nagyszülő, amikor nála van a gyerkőc, amit ti (még) nem adtok neki. Hogy akadályozzátok meg, hogy a hátatok mögött cukorkával, csokival tömje a gyereket?
A kisfiam még csak 2 hónapos, de eldöntöttem, hogy 1, de ha lehet, inkább 1,5 éves koráig nem adok neki cukrot, illetve édességet és utána is csak korlátozott mennyiségben. (Megjegyzem, én is így nőttem fel, sosem volt otthon se csoki, se cukorka, se kóla vagy cukros üdítő, amikor már nagyobbak voltunk, mindennap kaptunk 1 túró rudit) De a nagymamájának van két nagyobb unokája, akiket az anyjuk tiltása ellenére is folyton cukorkával meg csokival etet, akkor is, ha a vacsorát nem eszik meg. Persze az anyjuknak nem mondja meg.
Én próbáltam előre tisztázni anyósommal, hogy az én gyerekemmel ezt ne csinálja, de tudom, hogy úgyis fogja. Hogy akadályozzam meg, vagy hogy szankcionáljam? Nem lehetek ott mindig (majd ha nagyobb lesz), amikor a kisfiam a mamájával van.
" Régen mindenki tehéntejet adott hígítva, ha nem volt Anya tej. Akkor minden 30-40 év feletti ember asztmás lenne."
Na jó, azt te is tudod,hogy ez hülyeség. Régen sem adott mindenki tehéntejet a gyerekének, volt aki szoptatta. És az is lehet, hogy csak az lesz asztmás a ehéntejesek közül, aki erre hajlamos.
"Régen sem adott mindenki tehéntejet a gyerekének, volt aki szoptatta."
Igen mint írtam is.
"És az is lehet, hogy csak az lesz asztmás a ehéntejesek közül, aki erre hajlamos."
30 éves vagyok, anyum nem tudott szoptatni csak egy hónapig, utána TÁPSZERT kaptam. Nem mindenki kapott tehéntejet!
Én ezt a problémát nagyon egyszerűen megoldottam, ugyanis nem hagyom a gyerekeket kettesben anyóssal. Soha. Persze, nem csak a kaja miatt, hanem mert állati hanyag és nemtörődöm. Az a baj vele, hogy a gyerekeim már a sokadik unokái, egyrészt nem szereti őket annyira, mint akik a lányától vannak, másrészt szerintem pont mivel sokadik unokák, azt hiszi, ő már mindent tud, és minden gyerek egyforma. Simán hagyta a régen forgó gyerekemet a kanapén aludni, és kiment a konyhára főzni, szerencse hogy időben észrevettük, és nem fejelt le a gyerek a járólapra.
De anyám is tud alkotni:) valahol megértem őket, de utána én viszem haza a gyereket, én ápolom, én viszem orvoshoz.
megint egy úristen az anyósom nem azt csinálja amit én akarok a gyerekemmel hülye kérdés
fizesd ki a bébiszittert az majd azt csinálja...
Félreértés ne essék, jól kijövünk az anyósommal, nagyon szereti a gyerekeit és az unokáit is, nagyon sokat segít, csak az etetésről van más véleménye, ebben nem egyezünk, és nagyon makacs is.
Amúgy a férjemnek tápszer helyett tejbegrízt adott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!