Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket tud másfél év körüli...

Miket tud másfél év körüli babád? Konkrétan a szellemi, értelmi dolgokra vagyok kiváncsi.

Figyelt kérdés
2012. aug. 9. 20:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

17 hónapos, szépen beszél már kezd 2 szót összerakni, mondja a nevét, ha kérdem hol volt, kivel, mivel utazott megmondja. Egyedül eszik kanálal és iszik pohárból, üvegből. Szól, ha menni akar aludni.

Szereti a homokozót a strandot, vizet, de csak amíg térdig ér neki a víz. Mélybe akkor sem akar bemenni, ha visszük v úszógumiba tennénk.

Arányosan, okosan közlekedik, tolja a babakocsiját. Szereti a többi gyereket az állatokat.

Építeni, formabedobózni néha szokott, de valahogy nem érdekli.

Sokszor feszegeti a határait.

Szereti nézni a you tube- on a zenét, de az korlátozva van.

Ha doktornénit meglátja ordít és le sem lehet rólam szedni.

Hát, körülbelül ennyi meg amit elfelejtettem. Ja, és okosan próbálkozik a fogmosásal, először én megmosom utána ő. Nagyon cuki.

2012. aug. 11. 13:41
 12/18 anonim ***** válasza:
11. vagyok, nem is kell hasonlítani, persze, hogy egyéniségek! Elfelejtettem motorozni nem akar, ráül, megnézni, de száll le, nem érdekli.
2012. aug. 11. 13:45
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
az enyém másfél éves korában már derivált, integrált és asm-ben kódolt.
2012. aug. 13. 22:23
 14/18 anonim válasza:
0%

Kb 18 hónaposan a kisebbik lányom készült a felsőfokú nyelvvizsgájára japánból. Ezt csak azért csinálta, mert éppen szünet volt az egyetemen, ahol tibeti nyelvjárásokat tanít. Ősszel klasszikus balett előadásai lesznek.

Ha a te gyereked nem csinál hasonlókat, akkor baj van vele. ...vagy veled, hogy mások gyerekéhez méred a sajátodat!

2012. aug. 14. 07:09
 15/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó két válaszoló, inkább tartottákok volna meg a véleményeket! A választok egyértelműen nem hasznos!

Nem tudom, miért fáj nektek, hogy kiváncsi vagyok, miket tud, miket kellene tudnia egy ennyi idős gyereknek? Ha nem tetszik a kérdés, jogotokban áll NEM válaszolni!

2012. aug. 14. 07:19
 16/18 anonim ***** válasza:
Fiam 20 hónapos, verset mond (cinicini muzsika, apacuka fundaluka stb), elszámol tízig. tízig meg is tudja számolni a dolgokat. A tv-ből a reklámszövegeket tudja, pl ha bemegyünk a spraba magától elkezdi kiabálni, hogy jó ár jó döntés :) a biztonsági őr nagyot nevetett. Ismeri a kocsimárkák többségét. Jel alapján suzuki, citroen, vw golf :)
2012. aug. 14. 09:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem azon múlik a későbbi intelligenciaszintje, tanulási képességei, stb., hogy MOST mit tud. Hidd el, úgy nagyjából 3 éves korukra mindenki behozza a "lemaradását". Persze én is mindig hasonlítgatom másokhoz, pedig megfogadtam, hogy nem teszem. De valahogy ez úgy jön...

Apukám szokta mondani, hogy egy papagájt is meg lehet tanítani beszélni, ha sokat beszélnek hozzá...Egy oroszlánt is be lehet tanítani mutatványokra... Minden az ismétlésen és a rendszerességen múlik.

2012. aug. 16. 07:35
 18/18 anonim ***** válasza:

A fiam másfél évesen egyszerű mondatokban beszélt, és asszociálni is képes volt. A lányom 2 évesen kezdett szavakat mondani. Ismertem olyat, aki 3 éves koráig nem beszélt, és a barátnőm fia másfél évesen már összetett mondatokat mondott (pl. arrébb állnál, hogy el tudjak menni, és megnézzem magam a tükörben?).

Nagyon az eltérések. Nincs igazán jelentőségük.

2012. aug. 16. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!