Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más gyermeke is kifordul...

Más gyermeke is kifordul magából ha apa is otthon van?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kislányom,és egy két hónapja minden napunk,amit apával együtt töltünk borzasztóvá vállt.Már reggel nyafizik,hiszti rohamai vannak,akaratos.Mindig is ő volt a figyelem középpontjában,baba kora óta kiköveteli ezt magának.Rengeteget olvasunk neki,együtt játszunk,szinte beszélgetni sem lehet nyugton mert,rögtön jön,hogy vele játszunk,figyeljünk rá.Ha csak ketten megyünk vásárolni,vagy ügyet intézni,tök jól elvan.Ha apa is jön,kikel magából kiakar szállni a kocsiból,és nem lehet féken tartani bevásárlás közben.Komolyan mondom,úgy várom azokat a napokat,mikor együtt lehetnénk,együtt mehetnénk mindenfelé,de mostanában már az a pihentetőbb,mikor kettesben vagyunk a kislányommal.Egyébként 3 szabadja van egy héten,tehát még csak az se,hogy olyan ritkán látná.Persze ha dolgozik,csak reggel találkoznak,mert csak éjjel jön haza.Reggelente is sokszor nyafizik neki,rángatja mindenfelé,csak rá figyeljen.Aztán ahogy elköszön,a lányom angyalka lesz ismét,dumál,cserfeskedik,eljátszik míg elmosogatok,persze utána tudja,hogy vele fogok foglalkozni.Megvan a napirendünk,de ez akkor se borul fel,ha apa itthon van.Nem értem!Segítsetek,mert ez viszont sokszor kiborít,mert totál lehúz mindkettőnket,hogy móka kacagás helyett kiakaszt minket a kiccsaj.:( Hozzá kell tennem,hogy csomószor este se tudunk rendesen kikapcsolódni,együtt lenni,mert rossz alvó a manó és sokszor be kell költöznöm az ágya mellé.Most nagyon megvisel,hogy ennyire "önző" mert így én se tudok feltöltődni,és őket boldoggá tenni!

Írjatok,ha tudtok segíteni!

Köszönöm!

2012. aug. 9. 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem jól gondolom, de szerintem a hiba ott van, hogy mindig ő van a figyelem középpontjában. Persze kicsi még, de ha így folytatódik, sosem fogja megtanulni, hogy nem csak róla szól minden. A húgom 5 és fél éves, de még mindig ilyen, nem lehet 2 szót váltani a felnőtteknek, mert beleszól, jön, mindenféle értelmetlen dolgot összehord, csak hogy rá figyeljenek. Ha már látja hogy kezdünk beszélgetni rögtön rákezdi. Amúgy aranyos kislány, de ez kiborító tud lenni, bár nem sokszor találkozom, de épp ezért jó lenne olyankor kicsit a felnőttekkel is beszégetni. Apámmal, a kislány mamájával... Amúgy férjed nem kényezteti el, és nem emiatt ilyen? Mert náluk még ez is közrejátszik, hogy apa mindent meg enged neki, így olyankor ő is "megőrül". Viszont ha kettesben van az anyukájával akkor egy kisangyal.
2012. aug. 9. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy apuka nem elég határozott, mindent megenged, stb?
2012. aug. 9. 14:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem megengedőbb nálam.Ami tabu,az mindkettőnknél az,nincs kivételes alkalom,és apa is szigorúan határozottan lép fel,ha szükséges.Annyi hogy persze vannak dolgok,amit csak ők szoktak csinálni.Viccesen lekapcsolgatják a lámpát,ha a fürdőben vagyok,felveszik a kaputelefont és belehalóznak,ezek apróságok.Persze minden dolgot valamelyest eltérően csinálunk,mert különbözünk,de ez minden családban így van,ettől még nem kellene,hogy ekkora fordulaton menjen át.
2012. aug. 10. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Csak azért kérdeztem, mert nálunk ezért volt. Mindhárom gyerek (4 éves lány, 2 éves ikerfiúk, de főleg a lány) is teljesen dilis, ha apa itthon volt, mert apa nálunk engedékenyebb, nem igazán nevelt, azt meghagyta nekem. Aztán mikor rájött, hogy így nem fogadnak szót neki, itt is főleg a nagy, akkor kicsit váltott, most már ő sem annyira megengedő, így kicsit jobb a helyzet.

Hát akkor nem tudom mitől van.

Hisztinél nem figyeljetek rá, én néha be is vittem a szobába őket, nem csuktam be az ajtót, csak otthagytam őket, hogy ha abbahagyta kijöhet, de ha így üvölt nekem fáj a fülem. Vagy ha még nem lovalta bele magát nagyon, szoktam kérdezni: HOl vagy? Nem látlak! Biztos megint kiabál, azért nem látom! Stb. Jelentkezni szoktak, hogy anya, itt vagyok!!!!!! :-)

2012. aug. 11. 06:33
 5/8 A kérdező kommentje:
Ezt a praktikát kipróbálom,hátha nálunk is bejön.Egyébként az is eszembe jutott,hogy sokszor akkor is nyügibb lesz,és próbálkozik figyelemfelkeltős nyomulással,ha a barátnőm jön át,vagy szomszédnéni,vagy rokonok.Mintha a saját kis világát féltené,vagy hogy osztozik anyán.Nem is tudom.
2012. aug. 11. 14:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Biztos hogy úgy van ahogy írod, ha meg jön valaki, hát.....az ikrek még csak önmagukat adják, de a nagylány....ha előre megbeszélem vele, hogyan kellene viselkedni, amit tud is, csak akkor valahogy mindig elfelejti, szóval ha megbeszélem vele előre, akkor úgy ahogy ok, de ha nem, szörnyen tud viselkedni, produkálja magát.

Nálatok meg még most van a hisztikorszak is hamarosan, az sem segít. :-)

2012. aug. 11. 21:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Amikor ketten vagytok, kezd el mondogatni kedvesen, hogy hu, majd ha apa jon, meglepjuk hogy milyen kis mosolygos es edes a kislanya, hogy milyen dragan jatszik ezzel-azzal - ird le neki reszletesen, mindent, hogy majd apa belep, akkor a mami majd szeretne vele beszelgetni, hogy attol meg ott vagytok egyutt...stb...teremtsd meg az alapot, menjen ez egy darabig, nem egyszeru a valtas, de meg kell ertenie hogy mindenki szereti a masikat es ti nagyon szeretitek akkor is ha jatszik a jatekaival, mert milyen kis onallo kislany, persze utana puszik is jonnek es kozos dolgok, de van olyan is, hogy apa es anya muszaj hogy beszeljen, stb stb...naprol napra mondogasd, meselj, legyen belole majd egy mese, amibe belekepzeli magat, egy kislany foszereplovel...megerti amit mondasz, elraktarozza majd, azert viselkedik igy, mert nem tudja meg mashogy kifejezni a frusztraciojat. Es ami a legfontosabb, mind a ketten csak higgadtan es mosolygosan! Sok sikert!
2012. aug. 12. 22:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Es azt felejtsd el hogy onzo. Nem az. De neki nincs mas modszere. Egyedul a te kontrolod a biztato szamara es az nincs meg neki. Akkor is, ha ugy erzed, hogy te szabalyozod a dolgokat, o nem erzi ezt. Valtani kell a modszeren. Neki kell, hogy kikorvonalozodjon egy terkep hogy mi hol van, minek hogy van a rendje. Nem csak az evesnek es az alvasnak, de az otthoni legkornek is. Ha azt sugarzod, hogy o onzo, azzal azt is kozvetited neki, hogy nincs korlatja. Ha nincs korlatja, akkor frusztralt lesz, mert nem tudja hol vannak a hatarok. Nem erti miert tortennek a dolgok ugy, hogy boldogtalan.
2012. aug. 12. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!