Más gyermeke is kifordul magából ha apa is otthon van?
Másfél éves a kislányom,és egy két hónapja minden napunk,amit apával együtt töltünk borzasztóvá vállt.Már reggel nyafizik,hiszti rohamai vannak,akaratos.Mindig is ő volt a figyelem középpontjában,baba kora óta kiköveteli ezt magának.Rengeteget olvasunk neki,együtt játszunk,szinte beszélgetni sem lehet nyugton mert,rögtön jön,hogy vele játszunk,figyeljünk rá.Ha csak ketten megyünk vásárolni,vagy ügyet intézni,tök jól elvan.Ha apa is jön,kikel magából kiakar szállni a kocsiból,és nem lehet féken tartani bevásárlás közben.Komolyan mondom,úgy várom azokat a napokat,mikor együtt lehetnénk,együtt mehetnénk mindenfelé,de mostanában már az a pihentetőbb,mikor kettesben vagyunk a kislányommal.Egyébként 3 szabadja van egy héten,tehát még csak az se,hogy olyan ritkán látná.Persze ha dolgozik,csak reggel találkoznak,mert csak éjjel jön haza.Reggelente is sokszor nyafizik neki,rángatja mindenfelé,csak rá figyeljen.Aztán ahogy elköszön,a lányom angyalka lesz ismét,dumál,cserfeskedik,eljátszik míg elmosogatok,persze utána tudja,hogy vele fogok foglalkozni.Megvan a napirendünk,de ez akkor se borul fel,ha apa itthon van.Nem értem!Segítsetek,mert ez viszont sokszor kiborít,mert totál lehúz mindkettőnket,hogy móka kacagás helyett kiakaszt minket a kiccsaj.:( Hozzá kell tennem,hogy csomószor este se tudunk rendesen kikapcsolódni,együtt lenni,mert rossz alvó a manó és sokszor be kell költöznöm az ágya mellé.Most nagyon megvisel,hogy ennyire "önző" mert így én se tudok feltöltődni,és őket boldoggá tenni!
Írjatok,ha tudtok segíteni!
Köszönöm!
Csak azért kérdeztem, mert nálunk ezért volt. Mindhárom gyerek (4 éves lány, 2 éves ikerfiúk, de főleg a lány) is teljesen dilis, ha apa itthon volt, mert apa nálunk engedékenyebb, nem igazán nevelt, azt meghagyta nekem. Aztán mikor rájött, hogy így nem fogadnak szót neki, itt is főleg a nagy, akkor kicsit váltott, most már ő sem annyira megengedő, így kicsit jobb a helyzet.
Hát akkor nem tudom mitől van.
Hisztinél nem figyeljetek rá, én néha be is vittem a szobába őket, nem csuktam be az ajtót, csak otthagytam őket, hogy ha abbahagyta kijöhet, de ha így üvölt nekem fáj a fülem. Vagy ha még nem lovalta bele magát nagyon, szoktam kérdezni: HOl vagy? Nem látlak! Biztos megint kiabál, azért nem látom! Stb. Jelentkezni szoktak, hogy anya, itt vagyok!!!!!! :-)
Biztos hogy úgy van ahogy írod, ha meg jön valaki, hát.....az ikrek még csak önmagukat adják, de a nagylány....ha előre megbeszélem vele, hogyan kellene viselkedni, amit tud is, csak akkor valahogy mindig elfelejti, szóval ha megbeszélem vele előre, akkor úgy ahogy ok, de ha nem, szörnyen tud viselkedni, produkálja magát.
Nálatok meg még most van a hisztikorszak is hamarosan, az sem segít. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!