Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden öltöztetésnél és...

Minden öltöztetésnél és pelenkázásnál üvölt, kapálózik, pörög-forog-tekereg az 5 hós babám. Más is így van ezzel? Mit lehet tenni? Már előre félek a téltől.

Figyelt kérdés
Sose szerette igazán a macerálást, de mostanra katasztrófálissá vált ez az állapot...
2012. aug. 8. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:

5 hósan kezdtem hason pelenkázni, hasonló problémákkal. Olykor lekötötte valami (sudokrém, stb.), olykor nem.

8 hósan csak állt egész nap, állva pelenkáztam. :D Ilyet is lehet, sok gyakorlással.

10 hósan elindult, jöttek a komolyabb gondok...

Kb. 13-14 hósan értette meg, hogy nyugton kell maradni, anya siet, így hamarabb kész vagyunk.

Most másfél éves, ha mondom, hogy pelust cserélünk, hozza a tiszta pelust és fekszik is le. Előtte mi is nagyon sokat szenvedtünk ezzel.

2012. aug. 8. 14:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ilyen volt a kezdetektől. Én mindig adtam a kezébe valami csuda érdekeset, amit csak pelenkázáskor kaphatott meg. Persze mindig cserélni kell, mert egy idő után megunja. A lényeg, hogy alulról kezdem öltöztetni, mert akkor sokáig szabad marad a keze, és játszhat azzal, amit kapott. Már másfél éves, lassan javul a helyzet, és egyre többször ültetem inkább, amikor öltözik, közben magyarázok, és hiper-szuper gyors próbálok lenni!:)
2012. aug. 8. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia...katasztrófa :) ennyire ne keseredj el.Mint az előző anyuka is írta , sok módja van,hogy pelenkázz.Mi is csináltuk hason,állva,ölemben is elsajátítottam a technikát :) hát örökmozgók :) de ne aggódj,idővel lenyugszik és megtanulja,hogy szépen feküdjön.Szokták tanácsolni,hogy közben mondókát mondj neki,énekelj...a lényege,hogy annyira figyeljen rád,hogy a pelenkázást észre se vegye :).Naja:) Kisfiamnál ez sem ment :).Nos én olyan dolgot adtam neki,amit utána csak a pelenkázásnál kapott meg (nem veszélyes dolgot).Ez bevált.

Kitartás

2012. aug. 8. 15:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem 6,5 hós és ő is van hogy nem hagyja magát pelenkézni, forog, stb.

Játékot, legtöbbször egy tiszta pelust adok a kezébe, azzal lefoglalja magát, vagy próbálok vicces hangokat kiadni :-)) és akkor rám figyel addig.

2012. aug. 8. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!