A kóstoltatást a tízórainál kezdtem, de máris
elakadtam?!
Figyelt kérdés
Gyümölcsök levét adom még csak, 5 napja kezdtük a hozzátáplálást. Tízóraira adom, utána rögtön szopik. Viszont már 1 egész nagy barack sűrűre facsart levét megeszi, utána kb 2 percig szopizik, bár elég intenzíven, de aztán nem kér többet. Ez így jó? Vagy tegyem inkább 2 étkezés közöttre a gyümölcsöt, és toljam ki a szopizást? Ezután az ebédre a főzeléket mikortól adhatom? Nem szeretném még a tízóraival kiváltani a szoptatás, 5 és fél hónapos, max az ebédet váltanám majd ki pár hét múlva. Mindig azonnal utána szoptassak vagy később? Eléggé elakadtam, pedig tudom, a csapból is ez folyik, gyakorlatban még sem megy... Ti hogy csináltátok?
szopi helyett adj neki gyümit. ne levet,hanem pürét.
2012. aug. 7. 21:54
2/12 Kiki01 válasza:
Ha nem akarod kiváltani a szopit akkor inkább utána add a gyümilevet, így fordítva lesz, többet szopizik és kevesebb baracklevet fog enni. Vagy csak add 2 szopi között, amikor még nem annyira éhes.
2012. aug. 7. 21:56
3/12 anonim válasza:
Ha hozzátáplálni akarsz, akkor elöször szpotass, utána add a gyümölcsöt, ha kiváltani egy szopást, akkor elöször a gyümölcs, és utána szoptass.
2012. aug. 7. 22:06
4/12 anonim válasza:
Ne levet adj neki,hanem gyümölcsöt,esetleg keksszel együtt. Utána szopjon (ivás helyett). Ha előtte szoptatsz,akkor azzal lakik jól,és nem eszi meg a másik ételt. Ez minden hozzátápláláskor így van. Nem baj,ha lassan elhagy egy-egy szopást.
2012. aug. 7. 22:11
5/12 anonim válasza:
Én a rugalmasabb verziót írom, aztán majd úgyis te döntesz :)
Szóval: Semmi baj, ha a babádnak ennyire ízlik a gyümölcs, nyilván megérett a más ízek befogadására - én először a tízórait váltanám ki, nem az ebédet (mint főétkezést), majd az uzsonnát, és csak ezek után az ebédet.
Természetesen nem kell rohanni, de inkább figyeld a babád igényeit - jelzéseit!
Ha nem akarsz kiváltani étkezést, akkor először szoptass!
Sok szerencsét!
2012. aug. 7. 22:22
6/12 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam hogy először egyen gyümölcsöt, mert szopi után már tele van, nem? Az nem baj, ha először a tízórait váltom ki és nem az ebédet? A doktornőnk azt mondta, az ebédet váltsam ki először... Viszont mivel a gyümölcsöt tízóraira adom, a többi viszont még csak szopi, így az fog először eltűnni, nem?
2012. aug. 7. 22:23
7/12 anonim válasza:
Én nem kerítek ennek ekkora feneket.Tízóraira simán bevág egy almát,nem volt az hogy ma csak egy kanállal ,holnap két kanállal stb... Abszolút nem idegenkedett,elfogadta egyből mintha eddig is azt ette volna:)Nem fájt a pocakja.Utána szoptattam.Ebédre is megeszi a krumplit,répát utána szoptatok.
2012. aug. 7. 22:38
8/12 anonim válasza:
Fél éves most.Ez lemaradt
2012. aug. 7. 22:39
9/12 anonim válasza:
5-ös vagyok. Szerintem érdemesebb a két közti kajálást kiváltani először (tízórai, uzsonna). A főétkezések még ráérnek, főleg, ha van bőven tejed. Tízóraira gyümi, de itt már MAJD próbálgathatod a krumplit, répát, céklát...stb. De uzsonnára (késő délutánra) ne adj neki soha újjat. Ha valami bevált több napon keresztül délelőtt, azt egyszer csak átviheted MAJD uzsonnára. Az uzsit meg csak akkor kezd, ha már kiváltottad a tízórait!
Lassan, és okosan! :) Majd letisztul ez pár hét alatt. :)
2012. aug. 7. 22:58
10/12 anonim válasza:
Szerintem eléggé túlparázod. Azt az étkezést váltsd ki, amelyiket akarod. Pl az én babám (5 hónapos) este kap gyümölcsöt, mert akkor hajlandó megenni, akkor nyugodt. Napközben sokszor túlpörög, ilyenkor nem hajlandó rendesen enni, este viszont boldogan zabálja a gyümölcs pépet. Én rögtön pépeket adtam amúgy, nem a levekkel kezdtem. Mondjuk nálunk tízórai sincs, 9-kor kel, akkor eszik, aztán legközelebb délután 1 körül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!