Ki mikor kezdte el a hozzátáplálást és mivel egy tápszeres babánál?
anyukák véleményére vagyok kíváncsi hogy hogyan zajlik ez a hozzátáplálás?mire kell nagyon vigyázni?
köszönöm a válaszokat!
Mindkét gyermekem tápszeres volt.Most a kicsinél 4 hónaposan kezdtem el, a Nestlé hozzátáplálási táblázatát használtam segítségül.
Igazából nagyon nem kell vigyázni semmire, annyi, hogy minden újat legalább 2-3 alkalommal kóstoltass, utána adj neki nagyobb adagot. Ha esetleg van allergiás a családban, akkor a gluténnal óvatosan bánj, de azt is elkezdheted 4-5 hónapos korban adni.
Előzőhöz hasonlóan:
3 hónaposan kezdtük terápiás céllal a hozzátáplálást, erős székrekedés miatt.
3. hónaposan: sárgabarack, őszibarack, szilva
4. hónaposan: főzelék szerű zöldségek cukkini, sárgarépa, brokkoli...
5. hónaposan: 4 hós főzelékek csirkehússal gazdagítva
Nálam nem lehetett a kóstoltatást végig vinni :S Kislányom a második "kóstoltatásnál" elkezdett sírni amikor elvettem tőle a kaját... mivel 24 óra eltelt az első ízlelés óta, és semmilyen változás nem volt (kivéve, hogy könnyebben kakilt), így odaadtam neki, és boldogan ette. A mai napig igaz ez...nálunk nem működik a kóstoltatás, ha valami ízlik, akkor az kell és kész. Így mindent egyszer kóstoltatok (nehogy kiüsse), ha nem volt semmi gáz, akkor annyit ehetett amennyit kért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!