Tápszeres babák anyukái mikor kezdtétek a hozzátáplálást?
3,5 hósan.
Üveges almával, őszibarackkal.
Kekszet én később adtam.
4 hósan meg az első főzelék is megvolt. (répa)
Amúgy a reszelt almát nem biztos, hogy megeszi, mert zavarja, hogy darabos. Nálunk legalábbis így volt.
Szia!
Nekem 10.-én lesz 4hónapos a lányom! Most volt szombaton 16hetes! Én ma adtam neki először 3kiskanálnyi almalevet (HIPP)És kb. 3-4 napig fogom adni, aztán jön a pép pár kanállal! Utána szerintem őszibarack ugyan így, és alma őszi pép kombi! Aztán jön a kövi gyümölcs! Aztán majd meglátom , h a pépet mennyire fogja szeretni és mennyit fog enni, abból persze először pár kanál, aztán ha bejön neki 2.-3.nap után már több kanállal is fogok próbálkozni! Egyenlőre az almalé ma nagyon ízlett neki! :) Kekszet én még jó darabig nem tervezek adni neki! Szerintem ez egyéni döntés, h te mikor gondolod! Tejpépet először majd 18-19hetes fogok adni, annál előbb én nem tervezem! És üveges levet és pépet fogok/adok neki, egyrészt kényelmesebb, másrészt az biztos BIO és hát talán több is benne a vitamin, mint a mai benzingőzös gyümölcsökbe-zöldségekbe! Persze ez csak az én vélemény! (És nekem a gyerekorvos is azt mondta, h az üveges, amibe nincs cukor, stb.. az még jobb is) :)
Remélem tudtam segíteni!
4hónapos mult a picim (most 4.5 hós) és elkezdtük a HIpp-es almalevet pár kanállal, másnap már egy decit ivott- harmadnap pedig a 125grammos szintén hippes almából adtam neki pár kanállal, negyedik nap a maradékot ami az üvegben maradt.
Eztután őszibarack- őszi-alma, majd szilva jött- most itt tartunk.
Én fogok neki tejpépet adni- de csak a natúrt, vagy max vaníliásat, mert a többinek tökbéna íze van- a két nagyobb gyerekkel próbáltuk! :))
Én is inkább a bébiétel híve vagyok- mert finom, jó az állaga, bio... és kényelmes is. Persze ha lenne frissebb alma, akkor még főzve adnám neki-nekem a két nagyobb is csak főzve kapta az almát fél éves koráig. úgy gondoltam, hogy nyersen még nagyon savas a gyomruknak. :))
Inkább a főzelékeket főztem én a gyerkeknek-most is így tervezem.
Ebből a krumpli alma brokkoli cukkini négyes volt nálunk a nagyoknál a nyerő. Még répával gyökérrel zellerrel szerették- ezeket váltogattuk.
Te babád mennyi idős?
Ja glutént 4hónaptól ajánlott bevezetni a későbbi allergiák elkerülése miatt. Most két napja én ilyen gabonapépet vettem, azt adom a babámnak a gyümibe keverve.
Eddig nincs baja tőle.
Te hogy csinálod egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!