Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek mennyi marad egy...

Nektek mennyi marad egy hónapban élelmiszerre? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Egyszerűen úgy érzem, hogy nem elég a pénz ami marad élelmiszerre meg ruháha.

ha mindent kifizetünk ( albérlet, autó, rezsi, telefon, internet, pelenka, tisztálkodószerek), akkor marad 100000 ft/hó élelmiszerre és hébe hóba egy-egy ruhára. 4-én vagyunk. Egy 1,5 éves és egy 9 éves gyermekünk van.

Azt érzem, hogy nem jövünk ki a pénzből, mert az élelmiszer mellett a gyerekeknek kell fagyit venni (lidl 120 ft) vagy valami mást helyette.

Hónap végén már mindig hozzá kell nyúlni ahhoz a pénzhez, amit a férjem maszekol. ( félre akartuk rakni mindig, de az egészet sosem sikerül, mindig elveszünk belőle hónap végén)

2012. aug. 6. 13:47
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
De én szeretném érezni, hogy emberként élek. Vagy, hogy egyáltalán élek. ha mindent megfosztunk magunktól, akkor csak vegetálunk, az pedig nem élet.
2012. aug. 7. 09:23
 32/39 anonim ***** válasza:
77%
AKKOR NE PANASZKODJ, HOGY NEM ELÉG A PÉNZ! Nekem nem a fagyi vagy a színház jelenti az életet............
2012. aug. 7. 09:34
 33/39 A kérdező kommentje:

Nem panaszkodom, de nem hiszem, hogy a hagyi vagy a színház annyira luxus lenne. A színházban mindig telt ház van, a fagyisnál hosszú sorok, pedig nálunk 180.- egy gombóc, ezért megyünk inkább inkább lidl.

De nem tudom miért a színházon lovagoltok, ami 3 havonta van csak

2012. aug. 7. 09:44
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Én annak is örülni fogok, ha egy évben egyszer eltudom majd őket színházba vinni!
2012. aug. 7. 10:56
 35/39 anonim ***** válasza:
52%
A kérdezőnek van igaza, irigyek vagytok!!!!Minek szül az gyereket,akinek 10-20 ezer marad havonta?????Csóróságban nevelkedjen és fájjon a szíve később,mert SEMMIT nem tudnak megvenni a szüleik?! És valaki így 2őt is bevállal??? Egy normális téli overál 10 ezer ft.....
2012. aug. 27. 14:36
 36/39 anonim ***** válasza:
Hát kedves utolsó: Gratulálok!! Mekkora p...szt vagy! Mi sem élünk luxusban és 100e sem marad kajára, de kijövünk! És így is bevállaljuk a másodikat, de semmiről sem kell majd neki sem lemondani. Nem értem a kérdező mit rimánkodik. Ha érzi, hogy nem elég a pénz üljön le és számolja ki mit tud nélkülözni. Nem kell minden nap joghurt meg gyümölcs lehet egyik nap ez másik nap az. És nem tudom, hogy mit jelen, hogy minden nap eszünk. Mind a 4-en? Akkor mondjuk apa és anya néha lemondhatna róla! Ruha sem kell minden hónapban új!
2012. aug. 27. 14:43
 37/39 anonim ***** válasza:
67%

Nekünk kb. 87 ezer marad kajára, szórakozásra, ruhára.

Eléggé össze kellett húzni a nadrágszíjat, ritkán eszünk húst, mindig előre tervezek, hogy mit főzök, mosódióval mosok, nem domestost veszek, hanem floraszeptet, stb. Nálunk is vannak fagyizások és sütizések, egész nyáron fesztiválozunk, csak megiszunk 1-1 sört, a kislányom választ zsákbamacskát...Nem igazán tudunk kijönni ebből a pénzből. Szerencsére szeptembertől megyek vissza dolgozni, a férjemnek is van plusz munkája, így eléggé sok jut majd kajára, szórakozásra, ruhára. Le sem írom mennyi, mert ócsárolnának.

És mélységesen egyetértek veled abban, hogy nem azért dolgozik az ember, hogy a hó közepétől éhezzen és vegetáljon csak azért, hogy a gyereknek legalább vajaskenyeret tudjon enni adni.

A 100ezer nem olyan sok, a kicsi gyorsan nő, a nagyobb sulis, több a kiadás. Közösségbe jár, vannak igényei, pl. a mozi, mert az osztálytársa már látta azt a filmet, ő is meg szeretné nézni.

Ha megtehetitek nem kell mindenről lemondani, csak nem kell ilyen kérdést kiírni, mert leszedik a fejed, hogy milyen sz*r alak vagy, hogy 100 ezerből nem jössz ki. :)

2012. aug. 27. 14:48
 38/39 A kérdező kommentje:
Igen, joghurtot gyümölcsöt mindennap eszünk, mind a négyen. ruhát nem veszek minden hónapban, írtam, hogy hébe-hóba veszek újat, általában azt is turizom, vagy ha leárazások vannak, akkor veszek. Pl. most vettem c&a-ban 5 db bodyt 1000 forintért
2012. aug. 27. 14:48
 39/39 anonim ***** válasza:

Nekünk 5 gyerekünk van (ovis korúak és kisebbek), és minden kötelező fizetnivaló után kb 160 - 170 ezer ft jut bevásárlásra ( mondjuk én ebbe a tisztitószert is beleértem, nemcsak az élelmiszert), ruhára (ha épp kell), szórakozásra, váratlan kiadásokra, esetleg a gyerekeknek játékra, fejlesztő füzetekre.

Szerintem a kérdező nem érdemel leoltást, teljesen normális kérdést tett fel, ötleteket várt, ki hogy oldja meg a mindennapokat. Aki ebbe is beleköt, merthogy neki 20 000 jut 2 gyerekre, az kicsit már megkeseredett, csak sajnálni tudom. Ilyen kevés bevételre tényleg nem szabadott volna gyerekeket vállalni.

Tudom, hogy mindig történhet valami, lehet egyik nap jobban élni, másik nap rosszabbul, de én pl csak azért vállaltam ennyi gyereket (és szeretnék még), mert a férjemnek olyan szakmája van, ami folyamatosan piacképes, hiányszakma, és ezen kívül is sok mindenhez ért, a jég hátán is megélne. Ráadásként hatalmas gazdaságunk van (amit én művelek - nagyon sok lemondás árán - )ebből megvan az egész évi zöldségünk.

Gyümölcsöt, joghurtot, húst nekünk is kell vennünk, nekem is vannak taktikáim, hogyan spóroljak. Nálunk pl hús heti 2x van max. Joghurt - gyümi - saját készítésű süti körből csak egyvalamelyik mindennap uzsonnára - nem amikor a gyerekeknek épp kedve tartja.

Fagyi tényleg nem kell, hogy mindennapos kegyen, a séta működhet enélkül is.

Innivalót, ásványvizet egyáltalán nem veszünk csak saját szörpöt iszunk.Rengeteg gyümölcsöt is főzök be ilyenkor nyáron (olcsón vesszük nagybanin), ebből megvan az uzsi téli napokra.

2012. aug. 27. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!