Nektek mikor tanult meg leülni a baba, miután már fel
tudott állni?
Figyelt kérdés
Kisfiam 8,5 hónapos. 3 hete fel tud állni bútorok mellett, a kiságyban viszont csak 1 hete jött rá, hogy hogy álljon fel. Azóta minden altatás egy rémálom, én beteszem a kiságyba, kijövők pár perc múlva sír, mert feláll de nem tud leülni, én bemegyek megnyugtatom visszateszem, és kezdjük előröl. Ezt kb 6-7 alkalommal eljátsszuk mire elalszik. De napközben is sokat nyávog pont emiatt mert nem tud leülni. Tudom, hogy ez ezzel jár, mozgásfejlődés,felfedezi a világot, és tetszik neki, hogy fel tud állni. Csak kíváncsi lennék nektek mikor tanult meg leülni, onnantól, hogy felállt.
2012. aug. 6. 09:57
1/6 anonim válasza:
lehet hogy nevetni fogsz de én megtanítottam leülni.Ő is így álldogált egyszer kétszer leült úgy hogy kinyomta a fenekét hátra és elengedte a kapaszkodót.Aztán rájött hogy nem túl kellemes fenékre zuhanni.Megfogtam a lábát behajlítottam úgyhogy féltérdre ereszkedjen majd a másikat is .Térdelésből négykézlábra ereszkedett magától.Egy párszor segítettem neki aztán már tudta magától.
2012. aug. 6. 10:38
2/6 anonim válasza:
Nálunk a "Sétálunk, sétálunk .." klasszikus muzsika segített a babafoglalkozásokon.
Ott sétáltunk a lányommal a többi gyerek között. Volt ott óvodástól kezdve hasban lévő is :)
Szerintem ő ott tanulta meg, mi az a leülés.
2012. aug. 6. 11:12
3/6 anonim válasza:
Kb. 2 héttel a felállás után a járókában már szépen leült. Többször meg is mutattam neki hogy kell.
Nekünk a hálós járóka nagyon bevált. Ott tudta gyakorolni a felállást-leülést és nem ütötte meg magát. Addig amúgy nekem is rémálom volt az egész, amíg nem tanult meg leülni. Kb. egész nap üvöltött, ha letettem.
2012. aug. 6. 12:13
4/6 anonim válasza:
Nálunk kb. 3 héttel azután tudott leülni, hogy felállt.
Először nálunk is mindig csak felállt, aztán nem tudott lejönni, max. lezuttyant. Egyszer volt hogy totálba hátraesett, egyenesen mint egy szög, rá a fejére háttal. Akkor nagyon sírt, de az volt az utolsó esése. Szerintem ez is segített neki rájönni hogy ez így nem jó, + végül úgy tanult meg szépen lejönni, hogy mindig voltak körülötte a földön játékok amikért le akart hajolni, fel akarta venni őket megtapizni. Mindig próbálkozott felvenni őket és mostanra lett olyan erős a lábizma és hátizma, hogy simán lehajol értük ill. guggolásba lejön, és felveszi őket. Ugyanezen módszerrel le is tud ülni már állásból, azóta nincs gond vele.
2012. aug. 6. 13:36
5/6 anonim válasza:
Nekünk 1 nap különbség volt a kettő között.
2012. aug. 6. 13:53
6/6 anonim válasza:
8,5 hós amikor felállt először, aztán kb, két hét alatt ezt profira fejlesztette. De ő az első felállástól kezdve szépen vissza is ül. kapaszkodva rogyasztja a térdét, és visszaül. sose huppant ugymond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!