Mit főzzek 1 éves babámnak és magunknak?
Babám hozzátáplálása kapcsán kezdtem csak főzöcskézni, főzni tanulni.
Most, hogy már 1 éves, váltanék és nem csak neki, hanem a családnak főznék, amiből már ő is ehet.
Próbálok listát készíteni - ki mit szeret alapon.
Mondanátok ételeket? Egyszerű, könnyen elkészíthetőkre gondoltam. Köszönöm.
Szia!Én babám most múlt 14 hós.
Ma húslevest és pizzát főzök-sütök
Főzelék, főzelék...
ezt nem sorolnám fel, minden főzelék mehet...
ez egészséges, egyszerű...
levesek, sok zöldséggel...
tészta hússal, sajttal, stb..
sült hús, rakott kel, rakott karfiol,
Most ebédeltünk:rizi-bizit csináltam,rántott hússal(karajból).A húst kicsire összevágtam neki.
Szereti a lencsefőzeléket is pörkölttel,burgonyafőzeléket,evett már brassóit is,sült csirkemellet burgonyával,cukkinit,mackot,rakott zöldbabot,tejfölös-sajtos tésztát,túrós tésztát,tepsis krumplit,csirkecombot sütve.Hirtelen ennyi jut eszembe.
Nálunk ma az ebéd meggyleves. Nagyon egyszerű elkészíteni, 2 üveg meggybefőtt felforralod, teszel bele ízlés szerint cukrot és ha felforrt behabarod tejszínnel, vagy tejföllel, ki hogy szereti.
A második bolognai spagetti, amit úgy készítek, hogy 2 üveg bolognai szósz, darált husi plusz teszek hozzá 2 darab cukkinit kockákra vágva, és 2 konzerv hámozott paradicsomot, az egészet főzöm pár percig, hogy a cukkini megpuhuljon picit, majd tésztával rétegezve egy jénai tálba teszem és be a sütőbe fél órára, tálalásnál tetejére sajt. A másfél éves fiam kedvence.
A rakott dolgokat is szívesen ette már 1 évesen, rakott brokkoli, karfiol, krumpli.
Főzelékek pikk pakk megvannak, borsófőzelék fasírttal, krumplifőzelék, zöldbabfőzelék, sóska, spenót.
Mártások pl paradicsommártás, meggymártás főtt husival főtt krumplival fél órás kaja és könnyen el is tudja rágni.
Sült csirkecomb krumplipürével
Nálunk még nagy sláger a gyros. Csirkemellet apró darabokra vágod, bepácolod gyros fűszerbe és serpenyőben megpirítod. Hozzás sült krumpli és sok friss zöldség tzatziki mártással, ami egy nagy poharas natur joghurttal és tzatziki salátafűszerrel 2 perc alatt elkészíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!