2 hónapos a kisfiam, és nagyon sírós. Nem jó neki semmi, sokszor, ha felveszem, akkor mégjobban sír. Miért van ez?
Mi is így voltunk. 3 hónapos koráig csinálta. Ha felvettem még jobban üvöltött. Elvittem dokihoz, de azt mondta, hogy nem hasfájós, mert akkor nem egész nap, hanem a nap egy bizonyos szakában csinálná csak. Viszont ha a férjem vagy anyósom vette fel, akkor elhallgatott. Én arra jöttem rá, hogy tudta, hogy nálam van a cici, és ha felvettem, és nem szoptattam meg, még jobban kiakadt. Pedig éhes nem lehetett, elég jól hízott. De azóta is tiszta cicifüggő.
Kitartás, még egy hónap. Reméljük.
Igen, ugyanez van, 8 hetes lesz. Szerintem a meleg meg a frontok vannak rá hatással, ezért nyűgösebb. A mostani hidegfront után 1 nap pl. tiszta nyugi volt.
Mindenesetre mindig találok valami alap-okot, általában éhes vagy fáradt.
Van olyan pl reggel hogy 1 órán át, 3-szorra szívja tele magát, sosem hinném, de mindig az a baj hogy még éhes.
Ha evett és utána is csinálja, akkor fáradt, és idő kell míg elalszik.
Ma is ez volt, fél óra volt csak a déli nagy alvás mert megzavarta egy kaki, ami hason nem megy neki....Vagy éhes volt, és arra ébredt, nem tudom, mindenesetre evett is.
Ezután 4 órán át tartott hogy újra bealudjon, végig nyügi volt, de újra meg újra lekötötte valami.
Magától nem alszik el, a karomban meg nem jó neki, amíg nagyon ki nem fárad fizikailag is, akkor igényli csak a ringatást, és persze csak függőleges helyzetben, mással nem is próbálkozok.
Szóval lehet olyan baj hogy élményektől már fáradt de fizikailag nem, így lerakom ilyenkor, hasra, és gyúr tovább, jön-megy, 10 percig bírja, aztán megint nézelődni akar, beszélgetni, és így telik a nap.
Szóval kemény menet....
És nem fáj a hasa, az nem ilyen, volt pár rossz napunk, úgyhogy tudom :(
Szerintem megpróbálhatod csak úgy is cicre tenni. Általában attól is megnyugszanak a babák. De igen, a frontok, ez az időjárás jobban megviseli a kicsiket.
Hasfájásra vannak a patikában szerek, próbálj ki valamit, kérj tanácsot a védőnőtöl.
Melegits egy kispárnát azt tedd a pocakjára általában az is beválik. A tesóméknál kisfiú van, ők hasrafektetik ilyenkor. Tegyél a háta mögé valamit és fektesd a kiságy végébe hogy a lábacskája hozzáérjen. A piciknek még nincs olyan jó térérzekelésük ezért jó ha valamihez hozzáérnek. Nálunk a kórházban is mindig a bölcső végében voltak a babák. Vannak ezek a játszószőnyegek, az is beválhat, lekötik a figyelmét a szines játékok. Énekelj neki vagy hallgassatok zenét. Amikor terhes voltál hallgattál zenét? Ha igen akkor próbáld meg azokat bekapcsolni amiket akkor. Emlékeznek rá és megnyugszanak tőle.
Remélem valamelyik beválik.
"Azonkívül, hogy ártalmas lehet a babának, az édesanyának is rossz, ha kisbabáját sírni hagyja. Először is, megzavarja a mama ösztönös megérzését. A szíve azt súgja, hogy válaszoljon, mások meg azt mondják, hogy ne. Az édesanya csapdába kerül. Nem tudja, hogy önmagában bízzon, vagy a "szakértőben", miközben a legjobbat szeretné nyújtani gyermekének. THE FUSSY BABY című könyvében dr. Sears a következőket mondja: "Ha a mama folyamatosan más tanácsára hallgat a saját ösztönei helyett, és nem figyel kisbabája jelzéseire, csak azt tanulja meg, hogy se önmagában, se kisbabájában ne bízzon."
Lehetőleg tegye is tisztába magát a baba..
ha már önmagát meg tudja nyugtatni.
Mődszer-mődszer hátán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!