Hogyan próbáljam magam túltenni és nem rágörcsölni mégjobban a témára? Ma kezdtük a bölcsit. Kisfiamnak nagyon tetszett. Tovább.
Viszont iszonyat akaratos és ha vmi nem ugy tortenik,ahogyan o szeretne,vagy vmit nem hagyok neki,akkor ramut, megmar, neha harap is.Nem tudom egyszeruen sehogysem leszoktatni errol, mar mindent megprobaltam!! Ma is a bölcsiben a gondozó nénije elott utogetett engem,meg dobalozott a popsikremmel,mert o mar ment volna vissza jatszani en meg szerettem volna tisztaba tenni.Olyan kinos volt.A gondozo neni kivette a kezembol, es o folytatta, neki hagyta.....Ugyanez volt a valtociponel is, engem utogetett,hogy hagyjam mar bemenni, nem hagyta, hogy raadjam, a bolcsis neninek engedte.
Olyan kinos, ugy szegyelem magam ilyenkor masok elott, hogy a gyerekem ilyen kis agresszor neha velem es mindig azt hiszem, csak az enyem ilyen :( Attol is tartok, hogy ha mar megismeri a gondozonenijet jobban, akkor mar majd vele szemben is megengedi maganak az utogetest :( Mar elore felek.
Van mas is ilyen helyzetben?
Gondozónő vagyok és egyben egy 3 éves kislány anyukája.
Én kislányom is próbálkozott azzal, hogy megüt, de rögtön le is állítottam, határozottan elkaptam a kezét, és erélyesen rászóltam, hogy nem szabad. Neked a fejedre nőtt a gyereked, innen elég nehéz lesz visszafordulni.
Itt a bölcsiben is próbálkozott egy jól nevelt gyerek azzal, hogy megüt, szintél elkaptam a kezét, és elmagyaráztam neki, hogy nem otthon, nem az anyukája vagyok (szintén láttam hogy őt megüti vetkőztetés közben), lehet hogy ő megengedi, de én nem. Többször nem próbálkozott.
Ez a te gyengeséged, állj a sarkadra. Ha engeded neki 20 évesen is meg fog verni, mert megszokja.
Mégegyszer leírom akkor, mielőtt vki megint ítélkezne: SOHA, de SOHA nem hagytam, hogy rámüssön!!!Pont ezért írtam ki a kérdést!Mert már próbáltam szépen, próbáltam "csúnyán" (->visszacsaptam a kezére), de semmi sem használ.Ezért kértem tanácsot!Mindegyik módszert következetesen, hosszabb távon alkalmaztam, tehát nem váltogattam őket, mégsem jártam sikerrel.Amit ítt fórumokon már sok helyen leírtak,azt már mind végigzongoráztam.Kedves utolsó gondozónő: egyébként az én gyerekem jól nevelt, köszön szó nélkül mindenkinek 21 hónaposan, szó nélkül megköszöni az ételt, ha kér vmit,akkor azt a kérem szépen és légyszives szavakkal teszi és még sorolhatnám....Magyarul: attol,hogy megpróbált rádütni az a gyerek, az nem azt jelenti, hogy rosszul nevelték, vagy mert ránőtt az anyja fejére, ahogy te irtad!
Olyan anyukáktól várok tanácsot, akik hasonló cipőben járnak és tudnak érdemben segíteni!Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!