Hogyan tudnám ösztönözni, hogy egyedül járjon?
Figyelt kérdés
15 hónapos a kisfiam és 2 hónapja jár segítséggel. Most már elég ha csak az egyik kezét fogom, vagy csak az ujjamba kapaszkodik. Egyszer - egyszer már tett magától pár lépést, de ha menni akar akkor mindig nyújtja a kezét, hogy fogjam. Lehet valahogy ösztönözni, hogy egyedül is próbálkozzon? Nem késő még, hogy nem jár?2012. aug. 3. 06:06
1/8 anonim válasza:
fizikailag képes rá, ez a fontos. Csak nincs hozzá elég biztonságérzete, ez meg kialakul majd :)
2/8 anonim válasza:
Azért nem jár még egyedül,mert fogod a kezét! Így nem tanul meg egyensúlyozni,és esni se. Hagyd,hogy egyedül menjen.
3/8 anonim válasza:
Szerintem meg hagyd. Ha nincs biztonság érzete és igényli, akkor fogd a kezét. Ha ő úgy érzi el fog indulni egyedül is. Nem, semmi nem késő. Ne siettesd a dolgokat.
4/8 A kérdező kommentje:
Nem szeretném azt, hogy kéri, hogy segítsek és én meg nem segítek, úgy érzem ezzel az alakulna ki b enne, hogy segítséget kér, de nem számíthat rám.
2012. aug. 3. 07:20
5/8 anonim válasza:
Megértem a kérdezőt, most tényleg nem tudom, mi lenne a legoptimálisabb, de én nem sétáltattam a kicsi lányt egyáltalán. Sőt mindenkit megkértem, hogy ne tegye és így az első 1-2 lépéstől a sétáig 1 hónap telt el. Nálunk ez bevállt, de ugye én az első perctől így csináltam, így nem is várt segítséget...
6/8 anonim válasza:
Pl: Áll a kicsi valahol te kicsit távolabb mész tőle de karnyújtásnyira és hívd magadhoz!!! majd növeld a távolságot!!!
7/8 anonim válasza:
mink úgy tanultunk hogy a párommal szembe ültünk és így mente az egyikünkhöz- másikunkhoz, majd mindig egy picivel távolabbra ültünk egymástól.
8/8 A kérdező kommentje:
Ha hívom, akkor átmegy mászásba, és úgy jön oda, hiába állt addig, de van mikor olyan kedve van és akkor odajön pár lépést téve, és ez láthatóan tetszik Neki, de a gyakoribb az, hogy lemegy mászásba
2012. aug. 3. 12:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!