Mitől lehet lázas a lányom? Van most "forgalomban" valami vírus?
1 órakor indultunk tanácsadásra, akkor vettem észre, hogy meleg a homloka. Megemlítettem a doki néninek, aki azt mondta, hogy lehet a fogától. Nem vonom kétségbe, mert készülődik az 5.6. fogacskája. Reggel még semmi baja nem volt.
Vagy meghűlhetett? Mostanában nem alszik el a kiságyba akármit csinálunk vele. Csak a babakocsiban. De viszont mióta nem a kiságyban alszik el, felébred hajnalban, és nem alszik vissza csak a babakocsiban... Mitől van ez??? Lehet, hogy hajnalban meghűlt? Pedig be volt takarva.
Köszönöm a válaszokat!
Vírusok, baktériumok télen, nyáron vannak. A fiamnak múlt héten volt 5 napig láza és egy orvos sem tudta megmondani miért, majd az 5. napon megjelent egy gyulladt tüsző a manduláján, ami az egészet okozta, kapott rá gyógyszert, már meg is gyógyult. De volt már nyári vírusos fertőzése is.
Fogtól maximum 38,2 fokos láza lehet, ha ez fölé megy, akkor általában vírus van a dologban, ha még tartós is, akkor pedig a bakteriális fertőzés is szóba jöhet.
Mi most keveredünk ki egy lázzal induló, hasmenéssel járó vírusból. A 3 éves kisfiam 3 napig lázas volt, hasmenése volt, majd a bokájától a homlokáig tiszta kiütés lett. Szerencsére nem viszketett neki, de borzalmasan nézett ki. 2 nap alatt azonban nyomtalanul eltűnt. A doki mondta, hogy ez a vírus így ürül ki a szervezetből. A kistesó, és mi megúsztuk egy enyhe hasmenéssel.
Én teljesen pánikba estem mikor megláttam a kiütéseket, de szerencsére pikk pakk elmúlt, már nyoma sincs.
Köszönöm. 39 fok fölé is ment picivel... Kapja a germicidet. Éjszaka alig aludtunk pár órát. Valami mindig felébresztette 20-30 perc alvás után.:(
Mit tegyek, hogy meggyógyuljon? Mivel csillapíthatnám a lázát?
Vidd el orvoshoz, mert ha már 39 fölé is ment, akkor nem biztos, hogy vírusról van szó, lehet, hogy bakteriális fertőzés és akkor antibiotikum kell.
Meg kéne nézetni a torkát, fülét, mert lehet valamelyik be van gyulladva.
Amúgy különböző hatóanyag tartalmú lázcsillapítót használhatsz 3 óránként, plusz szükség esetén hűtő-fürdőt is csinálhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!