A rota virus mindig hányás-hasmenéssel jár?
Figyelt kérdés
2éves fiamnak mint a viz,úgy megy a hasa 3-4 napja,az első nap 38 fokos láza volt,utána csak hőemelkedés,már mi is elkaptuk,az apja tegnap éjjeltől hány is.Mi szerencsére nem hánytunk a gyerekkel,"csak"hasmenés van.Reggel levitte a párom meg anyum az orvoshoz,mert én sajnos nem mertem elindulni,mert 2perceként jártam a wc-re.Azt mondta a doki smectát és probiotikumot adjunk neki,nem piros a torka,semmi.Azt mondta még,hogy nézzük a székletét nem-e véres,mert akkor szalmonella.De szerinte rota vagy calici virus.Mikor mondta a párom,én néztem nagyokat,hogy "lehet rota vagy calici",és ennyivel le van rendezve?Nem kellene kivizsgáltatni ha felmerül a gyanú hogy a kettő közül valamelyik lehet?Most olyan ideges vagyok...lehet ennek valamilyen következménye ha esetleg tényleg rota vagy calici irus,hogy nem kezelték?Inni iszik amúgy,kedve jó,étvágya szinte semmi,mondjuk este 2virslit bevágott,mert hisztizett hogy neki az kell.Kekszet,ropit,főtt krumplit természetesen nem eszi...2012. júl. 26. 22:52
1/4 anonim válasza:
Szerintem is tök mindegy, hogy melyik vírus okozta. Mindkettő VÍRUS (nem baktérium) - így tüneti kezelés javasolt! Mindkettőnek ugyanaz a vezető tünet - így mindkettőnek ugyanaz a terápiája.
Megfelelően lett kezelve - nem lesz következmény (hacsak nem szárad ki). Lényeg a folyadékpótlás!!
2/4 Anikó1985 válasza:
Én a rotavírusról olvastam. És az a lényege, hogy hasmenés hányás fordul elő. Szövődménye nincs, csak a kiszáradásra kell odafigyelni, ill. hogy egyen a gyerek, de ez nálatok oké. Ne idegeskedj mindent jól csinálsz!
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek!!Csak azért lettem ideges,mert ugye állandóan azt hallani,ha valamelyik gyerek elkapja a rota virust,akkor szinte egyből utalják be a kórházba...nálunk meg még csak meg sem bizonyosodtak róla hogy az e egyáltalán.De megynyugodtam akkor,iszik szerencsére,de még mindig vizszerűen megy szegénynek a hasa.
2012. júl. 27. 12:25
4/4 anonim válasza:
1. vagyok.
A kiszáradás és annak veszélye miatt utalják őket kórházba. (+ az elkülönítés miatt, mert nagyon fertőző)
Ez mindkettő vírusfertőzésre igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!