Miért eteti sok kismama üveges kajával a kisbabát akár már 4 hónapos korától?
Hát....
1. Málnát, epret, áfonyát 1 éves kor alatt nem szabad adni a babának (aprómagvas).
2. Nekem az egyik gyerekem 4 hósan kezdte a kaját, júniusban, a másik 6 hósan márciusban. Mindig találtam olyan zöldséget és gyümölcsöt, amiből főzhettem nekik. Évszaktól függetlenül.
3. Nem is a befőzéssel tartósítás a lényeg. De miért egyen a gyerek rizskeményítőt, meg kukoricakeményítőt minden álldott nap 2-3 szor.
4. Én is adtam a gyerekeimnek üveges ételt, ha úgy jött ki, hogy mentünk vhova, vagy későn értünk haza, és reggel nem csináltam meg.
5. Nem kell turmixolni 2 kanálnyi almás-krumplit. Passzírozni is lehet a főtt krumplit, az almát pedig reszelni. És nem lesz taknyos.
6. Az almán, banánon, körtén, barackon, narancson, meggyen kívül nincs is nagyon olyan gyümi amit lehetne adni 6 hós babának. És a felsoroltakból 2 olyan gyümölcs van csak, amit most nem lehet kapni. A maradékot pedig lehet variálni azért elég rendesen, a baba nem unja meg.
7. Ez ugyebár csak az én véleményem
Köszi a válaszokat!! :o)
Az én lányom is csak végszükség esetén kapott, most 29 hónapos, és egy zabagép, amúgy tök vékony, de mindent megeszik amit elérakok.Tegnap például 4 tányér sóskát evett meg ebédre, krumplival meg husival.
Szerintem nem csak az üveges kaják miatt nem esznek, hanem mert összevissza kínálgatják őket mindenfélével.Én ha nem ette meg a lányom amit adtam neki, addig nem kapott mást.
Az öccse 5 hónapos, és bizony van hogy tényleg nincs idő kutyulni, akkor muszáj az üveges kaja.De azért nem csinálunk rendszert belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!