Miért eteti sok kismama üveges kajával a kisbabát akár már 4 hónapos korától?
Egyik ismerősöm fia annyira megszokta a konzerv kaját,hogy nem lehetett neki mást adni.Igaz az anyja sem volt egy mintaanya,hiszen végigbagózta a terhességet,meg amíg tudott szoptatni azt is.
Meg sok kismama elfelejti,hogy nem voltak mindig ott a boltok polcain a kész konzervek,és azt sem nézi meg,hogy mi van benne..mert persze atartósítő szert nem tartalmaz,de azért kíváncsi lennék,hogy akkor mitől áll el egy "friss" kaja szobahőmérsékleten akár hónapokig.Én tuti csak vészhelyzetre fogok ilyet tartogatni,vagy kerítek 1-2 kicsi befőttesüveget,és abban viszem magunkal,amit én itthon elkészítek.
De ha már egy ilyen kérdést felteszünk érdemes azon elgondolkozni,hogy miért eszi sok felnőtt azokat a zacskós,porból készült szarokat normális ételek helyett?
Bizonyos szempontból semmit sem lehetne adni, mert ugyan a kertedben terem, de nem tudod, mivel szennyezett a földed...
Én próbálok kompromisszumot találni, általában főzök, akkor kiveszek belőle a babának, életkorának megfelelő összetevőket. Ha olyat főzök, amit nem kaphat még, akkor vagy van időm neki összedobni valamit, vagy kap üvegeset. Ha úton vagyunk, inkább üvegeset viszek magammal, mert biztosan nem romlik meg. Ritkán vagyunk úton, ezt hozzáteszem.
Egyébként hőkezeléssel tartósítják, vagyis nem túl sok vitamin marad benne, kivéve, amit pótlólag hozzátesznek...
Én sem értek egyet a bébiételek idő előtti tuningolásával a babába. Még nem tartunk ott hogy valósággá is válljon mert még a szívem alatt hordom egy pár hétig,de ha vkinek van lehetősége szerintem nemccsak fölösleges de pénzkidobás nagy erővel a bébikaja. Kivéve az olyan eseteket, amikor pl. egyik másik kaját vagy nem eszi meg, vagy hasfájós tőle, gondolok itt a sütőtökre, babánra, és almára. Van egy ismerősöm, neki ezekre vagy hasfájós vagy egyszerűen nem eszi a baba. Nyílván attól is függ, hogy melyik hónapban éri el a fél éves kort... tehát mik azok a zöldségek gyümölcsök amiket elérsz normális áron. Mert pl. az áfonya, meg málna, eper, azt nem igen tudod, télen egy 6 hónapos babának adni illetve megfizetni. És azért fontos a változatosság. Bár most előre gondolkozhatunk, és lehet eltenni a fagyóba, télire, lehet fogok is. Én is kaptam fagyasztott házi málnát az idén... hmmm az valami nagyon jó volt!
Szóval összetett dolog. De pl. anyu az öcsémnek nagyon sokszor a krumplit, keverte májkrémmel, meg almával. Az öcsém nagyon oda volt érte :)
De annyi honlap van és olyan sok ötlet! Merítsük le a sok hasznos dolgot!
Hát csak olvasom a hozzászólásokat és ámulok, a fiam maholnap hat hónapos és már eszik gyümölcsöt főzeléket, almát banánt én is magam pürésítek neki, de nem eheti mindig csak ezt a két fajta gyümit, a cukorlében ázó konzerves gyümit meg hadd ne adjam már neki!!! Más gyümi meg még (friss) nem nagyon van, most kezd megjelenni az őszibarack(ki tudja honnan származó, mivel kezelt) azt szintén nem szertném nekiadni inkább marad az üveges, és nem vagyok lusta mert főzit is szoktam neki csinálni pl most hogy már van spenót friss, meg almáskrumplit, de pl. a sárgarépát is várom a friss zsengét, meg a borsót is,nekem azt mondta a védőnő hogy még mélyhűtött zöldséget se ajánlja kisbabának felhasználni. Ja és a sok okos próbált már egy pici krumplit meg egy almát összeturmixolni? Mert ugye először nem érdemes adott főziből nagyobb adagot csinálni, mert ki tudja szereti-e?
A hőkezelés meg nem azt jelenti hogy órákig főzik(aki csinált már befőttet tudja!!!!) persze veszít a vitamin tartalmából a gyümölcs de nem sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!