Hány éves kortól szükséges a kisgyereket közösségbe vinni?
Szocializálódnia kell már 10 hónaposan is.
Imádják a picik a többi kis lurkót.
Játszótérre azért viszed gondolom!
Annál több meg nem kell. De mindenképpen lásson más babákat és majd persze játszon velük amikor már egyedül tud lépkedni, meg pakolászni a téren.
szia
én kb. 1 éves kora óta viszem közösségbe, télen játszóházba voltunk, tavasztól pedig játszóterezünk
én úgy vettem észre h jót tett neki a baba közösség, sokkal jobban fejlődött a mozgása, mert utánozta a többieket. Az elején még csak nézelődött, hagyta hogy a játékait elvegyék, most azért már "barátkozik" a maga módján.
Ha már stabilan ül, nyugodtan vidd le játszótérre, hintázhat már, és miért is ne tehetnéd be a homokba. Biztosan tetszene neki. A víz és a szappan pedig csodákra képes!
Sok sikert hozzá. 20 hós anyuka
Első vagyok.
Sztem tényleg jó a babáknak a játszótér.
Legelőször csak babakocsival mentünk ki.
Másodszor a kezemben fogtam és ő nézte a gyerekeket.
Mostmár hintázik és segítek neki csúszni a csúzdán.
Hidd el nagyon élvezik. Még azt is, hogy nézelődnek körbe.
Meg sétál a fűben és nagyon izgalmas, hogy csikizi a fű és kavicsok is vannak mindenfelé, meg virágok...
Azért maradjunk annyiban, hogy a bölcsőde egy szükséges rossz. Egészségesebb lelkületű gyermek cseperedik az anyukája mellett, mint bölcsődében. Ott ugyanis hiányzik a személyes odafigyelés, mert egy gondozónő jut 10 gyerekre(jobb esetben).
Kérdésedre visszatérve saját kislányomról tudok mesélni. 11 hónapos és szűk környezetünkben nekünk sincs kisgyerek. Ha elmegyünk sétálni akkor szoktunk találkozni kortársakkal és nagyon tetszik neki, hogy egy magasak. Kiabál, sikongat, nevet, táncol nekik. Ezért próbálok vele olyan helyekre járni ahol találkozhat gyerekekkel, mert látom, hogy van rá igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!