Tejallergiás gyermeketeknek adatok tejterméket?
3 hónaposan minták a gasztrón,hogy tejallergiás a fiam. ( bőrtünet alapján).
Most 8 hónapos,adtam neki tejes bébiételt de semmi sem látszik rajta. Előfordulhat hogy már kinőtte? Adhatok neki szerintetek? Azért adtam neki mert rossz lévő és reméltem azt legalább megeszi.
Kisebbik fiam lassan 2 éve teljesen tejmentes diétán van, ami azt jelenti, hogy még olyat sem kaphat, amiben akár 1 csepp tej vagy tejtermék van.
Sajnos időnként előfordulnak "balesetek", pl. a múltkor olyan kekszet kapott, amiben tejpor van és neki sem jött elő semmi tünet, viszont a gasztrós doki azt mondta, hogy nagy valószínűséggel egy idő után újra előjönne az ekcémája, ha gyakran kapna tejes dolgokat.
Szóval ez pontosan az a betegség, amit most kell komolyan venni, hogy utána egy egész életre kinője. Hiszen ő még olyan pici, nem fog túrórudit kérni uzsira, amire már nehéz lenne nemet mondani :)
Most kell szigorúan és következetesen betartani a diétát, hogy azután egy életre elfelejtsük!
Nagyon jó dolgokat írt a 2. válaszadó.
Egy-egy adag allergén nem feltétlenül okoz tüneteket. Viszont túlérzékennyé teszi a szervezetet. A diétának éppen az a lényege, hogy az immunrendszer elfelejtse azt, hogy az adott anyagra allergiás. Az ilyen diétahibák, bűnözések időben is visszavetik a gyógyulást.
Érdemes azt is tudni, hogy 100 fehérjeallergiás gyerekből csupán 1 marad az felnőtt korára, ha tartják a diétáját.
Ehhez képest meg lehet nézni, hogy hány liszt, tej, tojás, szójaallergiás felnőtt van. Ennek az az oka, hogy gyerekkorukban nem kapták meg a lehetőséget, hogy kinőjék.
Ne adj neki egyelőre tejterméket. Meg kell várni, amíg a doki zöld utat ad, és még akkor is óvatosan kell újra bevezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!