Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Asztmás baba/kisgyermek...

Asztmás baba/kisgyermek mellett miből áll a házipatikátok?

Figyelt kérdés

Mit használ a kicsi napi szinten?

Milyen gyógyszereket tartatok otthon fulladás esetére?

2012. júl. 28. 21:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Kislányomnak enyhe asztmája van,így csak fenistil csepp, camusk, ventolin és flexotilde van itthon.
2012. júl. 30. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Flixotide rendszeres használatra (napi 2x1 puff), roham esetére Ventolin vagy Berodual. És van egy hordozható (elemes) ultrahangos porlasztónk is, ebben tudunk neki sóoldatot vagy Berodual-t porlasztani.

Láz esetére van itthon szirup helyett Mexalen kúp, azt tudom, hogy amíg asztmás, aszpirint és Nurofent nem kaphat.

2012. júl. 30. 16:02
 3/6 anonim ***** válasza:

nekünk nem mondták,h nem kaphat nurofent.

állandó használatra napi 2 szer 1 puff flixotilde

fulladásnál ventolin

2012. júl. 30. 17:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezt a nurofen és aszpirines dolgot én sem hallottam.
2012. júl. 30. 20:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Idézem a gyógyszerek betegtájékoztatóját:

"Kérje ki orvosa tanácsát, ha a gyógyszert szedő gyermeknél vagy esetleg felnőttnél az alábbi esetek bármelyike fennáll: - már volt, illetve jelenleg is van asztma betegsége" Szinte szó szerint ezt írja az Algoflexnél is. Erre nekünk azt mondta a dok, hogy maradjunk inkább a paracetamolnál (Mexalen, Panadol Baby).

Az Aszpirin gyerekeknek egyáltalán nem javasolt, azért írtak ide, mert asztmás felnőttek sem szedhetik.

2012. júl. 31. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:

köszi,sose mondta egyik doki se,pedig mindig mondom ügyeleten is h asztmás a lányom, és kérdezni szoktam mit lehet

aszpirint sose kapott

2012. júl. 31. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!