Hogyan döntitek el mit főztök pici baba mellett a családnak? Belefogtok "nagy" főzöcskébe?
Mi az, hogy nagy főzőcske??Mert ha a baba nagyon pici, akkor általában elég sokat alszik, így 2 szopi között egy pörköltet simán össze lehet dobni..Nálam az max. 20 perc mire a lábosban van, és ugye utána már csak kevergetni kell néha..De szerintem a pepecselés mentes kajákon kívül minden megoldható baba mellett.Én mióta megszültem főzők minimum 2 naponta.
Ha valaki rutinus a konyhában, akkor a főzés nem lehet probléma, még baba mellett sem..én sokszor kivittem magammal, és tök jól elvoltunk a lányommal.Mióta nagyobb azóta pedig szépen lefoglalja addig magát..ha meg problémája van, mindent eldobok aztán az övé vagyok..
a lányom ovis menüje alapján is szoktam .
a fórumozós lányok ötletei alapján is .
itthon mindig két napra főztem vagy úgy hogy egyik nap húst másik nap hústalan ételt.
ha nagy és bonyolult ételt -pl . töltöttkáposzta- azt hétvégén anyósomnál .addig ő figyelt a babára .
egyébként érdemes nagy adag káposztát főzni mert melegítést jól türi ha a pocakja nem fáj a kicsinek tőle és pörköltet is mind mind jól fagyaszthatóak.
ugyanilyen a bolognai mártás is amihez csak tésztát kell főzni .
Egyszerű kajákat lehet csinálni közben. Csak én attól tartok, hogy nem tudom jól kiszámolni a 2 főre jutó alapanyagok mennyiségét. Volt, hogy sokat csináltam. Azt beraktam a hűtőbe. De néha az is sok volt, így ki kellett dobnom :(
Most rendelek és így nem kell kidobnom semmit. Ha a férjem kér valamit (ő nem tud a munkahelyén főtt ételt enni), azt megfőzöm, de ő meg figyel a kisfiunkra. Mert kicsit nehéz a kajcsira figyelni, meg arra is, hogy a kisfiam kúszik mindenhova és árgus szemekkel kísérjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!