Mit tudok még csinálni a szemével?

Szia
enyém 3 hós még mindig váladékozik neki, meg könnyezik
de nem engedem megnyitni, mert 9 hónapos korig megnyilik magától, nagy valószinűséggel

szerintem az anyatejet ne próbáld meg! nekem a védőnőm mondta hogy nehogy megpróbáljam. te belecsepegtetnéd a saját szemedbe?
modta hogy volt egy olyan eset hogy az orvos egy babának már mindenféle cseppentőt meg mindent felírt és nem javult a baba szeme.egy hónap alatt semmi, mire kiderült hogy anyuka a biztonság kedvéért anyatejet csepegtetett pluszba a gyermeke szemébe. a szemészorvos modta hogy azonnal hagyja abba. és pár nap múlva renbe is jött a szeme.
szerintem ne próbáld ki. én nem tenném.
orvos mit mondott?

A belső szemzugtól az orr oldalán lefelé kell masszírozni, hogy a váladék lefelé ürülhessen a könnyjáratból az orrba. A masszázst naponta többször kell végezni. Ha a könnycsatorna újból elzáródik, először érdemes masszázzsal próbálkozni, aztán, ha két hét után sem javul, mégis csak el kell vinni szemészhez a babát.
Gyorsan ezt talaltam,de van meg nagyon sok:
Manapság egyre többet hallani olyan esetekről, amikor a gyermeknek elzáródik a könnycsatornája. Ilyen esetekben először a - naponta többszöri - könnyjárat feletti masszázzsal próbálják megnyitni a könnycsatornát: a belső szemzugtól az orr oldalán lefelé masszírozva a váladék a könnyjáratból az orrba ürül. Ha a masszírozás nem vezet eredményre, s a könnycsatorna megint csak elzáródik, fel kell keresni a gyermekszemészetet. Itt a könnycsatorna-átmosására kerül sor, ám ezzel a beavatkozással a baba legalább nyolc hetes koráig érdemes várni, mert az ettől korábbi átfecskendezés során nagyobb az esélye annak, hogy a megnyitott járat összeszűkül, összeforr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!