9 hetes babám szopja a hüvelykujját. Igy is alszik el. Baj ez?
Nálunk is 2 hónapos volt a kisfiam, amikor megtalálta a hüvelykujját. Minden elalvásnál a szájába dugta és nappal is gyakran játszott vele. Éjszaka is csak a cuppogást hallottam, ahogy az ujját szopja és alszik. Neki cumija egyáltalán nem volt. Kétségbe voltam esve, hogy hogyan fog leszokni róla!? Aztán kb. 4 hónaposan amikor már mindkét kezére szüksége volt a játékhoz, akkor elhagyta. Ma már egyáltalán nem szopja, még éjjel sem, emellett cumija sincs.
Szerintem jó idő ez most arra, hogy a cumiról is leszokjon és az ujjszopást meg úgyis el fogja hagyni, ha a játéknál használnia kell a kezeit.
Igaz,én még csak most várom a babámat,de azt tudom,hogy annál rosszabb nincs,ha az ujját szopja.Arról nem tudod csak úgy leszoktatni,hogy "elvitte a cica",nem tudod elvenni tőle.
Nem tudod valahogy visszaszoktatni a cumira?(ha már annyira cumizni akar valamit)
Vagy hallottam olyan praktikákat,igaz kegyetlenségnek hangzik,hogy valami savanyúval pl citromlé be kell kenni az ujját,amint megérzi az ízét kiköpi.Lehet érdemes kipróbálni,szerintem nem ártasz vele.
Remélem egy tapasztaltabb anyuka többet tud majd segíteni neked.
6 éves koromig szoptam az ujjam, ennek sajnos az lett az eredménye, h éjszakai fogszabályzó kellett. segített a leszokásban, mert volt benne egy olyan rész, amitől képtelenség volt bevenni az ujjam a számba :D a fogaim megsínylették, azóta is elég nyílt a harapásom.
anyukám sosem nyaggatott ezzel, mert alapvetően én is nyugis baba voltam, nem sokat sírtam.
sztem olvass utána ennek.
1. vagyok. Annak idején én írtam ki ezt a kérdést. Hátha segít neked is!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ha jót akarsz Neki nem hagyod.Én is sokáig szpotam az ujjam kiskoromban.Nekem viszont nem volt éjszakai fogszabályzóm, mint az előttem hozzászólónak így sajnos az alsó fogaim megsínylették.A mai napig emlékszem rá, hogy milyen nehéz volt leszoknom róla.Egy traumaként éltem meg mikor mentem iskolába és már nem lehetett a számban az ujjam.Szóval még most szoktasd át a cumira amíg lehet.Én nagyon figyeltem a lányom, hogy nehogy véletlenül az ujját szopja.Hálaistennek eddig nem vette a szájába(4hónapos), mondjuk nem is egy nagy cumis.Csak este kell neki elalváshoz.
Minden jót, és ujjszopizás mentes napokat kívánok :)
Két gyerekem van, egyiknek sem kellett a cumi, mindkettő ujjszopós.
Az egyik gyerekem 2 hóstól 6 hósig szopta. Utána már nem, ahogy elkezdett kúszni, mászni, többet nem kapta be.
A másik gyerekem most hagyta el kb egy hónapja az ujjszopást, saját magától, 3,5 évesen. Ő is 2 hósan kezdte. Játék közben sosem szopta, mindig csak ha álmos volt. De látod, ő is abbahagyta, és a fogaival sincs semmi baj. Talán egy picit előrébb állnak, de azt mondta a fogorvos, hogy vissza fog menni neki, mert még időben abbahagyta az ujjszopit.
Nem fogod tudni leszoktatni a babádat, ha ő az ujját akarja szopni, akkor ez van, ezt kell szeretni. Fogadd el, aztán majd leszokik vagy előbb vagy utóbb (segítséggel).
Az én lányom is 2 hónaposan kezdte,aztán rendszeresítette,még most is /25 hónapos/ használja de csak alváshoz,miután elaludt már nincs is a szájában.
Van a dolognak előnye és hátránya is:
Előny hogy nem kell éjjelente átmenned és a szájába dugdozni a cumit hogy csöndben legyen ha esetleg kiesett,mert kéznél van mindig az ujja.
Hátrány: Ha nem csak alváshoz használja,és esetleg bütykös is lesz neki/mint nekünk/ a szopizástól,mert a foga már kidörzsöli. Jah és nem beszélve arról hogy milyen lesz a későbbiekben a fogsora,bár láttam már cumis gyereket is kiálló fogakkal.
Tutira nehezebb leszoktatni, mint a cumiról. Te döntöd el hogy hagyod-e neki hogy cumizza vagy sem,én ismerek olyat aki mindig kihúzogatta a szájából a kezét...
Nah én nem,ha kisfiam /3 hetes/ is rátalál majd,én hagyom neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!