SOS! Kislányomnál először piros kiütések voltak, amit
pelenkakiütésnek véltem, de most egybefüggően vörös
az egész bőre, olyan mintha égett lenne. Mit csináljak?
A legfontosabb, hogy tedd félre a popsitörlőket.
Erősre főzött kamillateába márts textilpelenkát, és minden pelenkacserénél törölgesd át vele a bőrét.
A fürdővizébe is tehetsz.
Aztán száraz textilpelussal szárazra törlöd, és bekened Neogranormonnal.
Hintőporozni tilos!
2012. júl. 26. 09:36
Az én kislányomnál pont ez van,én popsitörlőt is használok,de jó fajtát,én is kentem már gyógyszertári kenőccsel,sudocremmel,most szándékozok bepanthent venni.Gondolom víz nem nagyon érhetne hozzá.Estleg kamillás vízben pancsizzon?3hós a baby
2012. júl. 26. 09:44
Ügyeleten voltam kislányommal és ott mondták hogy kamilla szigorúan tilos mert nagyon allergén. Pedig ő 10 hónapos volt.
2012. júl. 26. 09:57
Ügyeleten voltam kislányommal és ott mondták hogy kamilla szigorúan tilos mert nagyon allergén. Pedig ő 10 hónapos volt. Mindenképp vidd el dokihoz. Mi is valami speciális krémet kaptunk rá
2012. júl. 26. 09:58
Első vagyok.
Csak a kérdésre válaszolva leírtam a saját tapasztalatomat. Kétszer voltunk ebben a helyzetben, mindkétszer a leírt módszer segített 4-5 napon belül.
2012. júl. 26. 10:08
Hát mindenekelőtt azt mondanám, hogy orvos!
Addig is, a törlőkendőt azt rakd jól el.Minden peluscserénél vagy vidd és mosd le langyos vízzel, vagy vizes vatta.Lehetőleg levegőzzön minél többet a bőr, így az lenne a legjobb, ha gumilepedőre raknád, arra textil pelus, és azt cserélgesd alatta. (persze ha megoldható)
Ha sudocremmel kened, akkor csak vékonyan, de nagyon jó a neogranormon is.Én kamillával is törölgettem a lányom popsiját, de semmit nem ért így őszintén.
Egyébként nálunk fogzásnál volt ilyen a sok kakitól.
2012. júl. 26. 10:12
Nem tudom, hogy használsz-e hintőport, de pl az simán allergizálhat. A kislányom ekcémás is, én a popsijára egyedül frezyderm babakrémet és folyékony hintőport tudok használni. A védőnőnk ajánlotta, miután már minden mást kipróbáltunk, persze a fele nem ért semmit, a másik fele meg ideig-óráig segített csak.
2012. júl. 26. 10:26
Szia! Ne ijeszgesséteg már......!!! Nem ekcéma, nem is valami más elváltozás! Tuti! Lányomnak ilyen volt és kipróbáltam a fent leírtakat! nem is súlyosbított a helyzeten de nem is javított! Elvittem hát orvoshoz! Elmondása szerint a vizeletében vannak olyan gombás dolgok amire így reagál a kis bőre..... Egy kenőcsöt kaptunk a neve Nizoral....! 3 nap alatt rendbe rakta! Remélem kicsit megnyugodtál!
2012. júl. 26. 11:47
Előző vagyok..... Sudora visszatérve...... Az a gond vele hogy tolja nyomja mindenki hogy milyen jó! Persze nagyon jó, de mindenki beérné a sima bepanthennel vagy neogronormonnal de mivel ez van a baba csomagban rájössz milyen jó illata van és még az első bőrkiütésig milyen jól használ is.... Az a baj vele hogy helyre rakni nem rak semmit....! nem ér lepontozni mert ez csak véleményem! Bár ti tudjátok!
2012. júl. 26. 11:50
szia!
Mennyi idős? nincs véletlenül szájpenésze?
2012. júl. 26. 14:12
Kapcsolódó kérdések: