Milyen játékkal vagy "torna gyakorlattal" lehetne rávenni 2 hónaposomat?
Tegnap voltunk 2 hónapos oltáson, és a doki azt mondta hogy elkell mennünk aug-szept -be ilyen baba mozgás kiszűrő vizsgálatra (nem tudom a normális nevét) de azért mert a babám nem szeret hason lenni, és nem emeli magasra a fejecskéjét és még nem tolja fel magát kézzel. De egyébként hátról oldalra fordul, figyel ránk,mosolyog is, figyeli a fákat éles színű tárgyakat...5020 g és 57 cm.
Azt mondta a doki h jövő hónapban újra megnézi..de addig szeretnék segíteni a picinek én, csak nem tudom mivel, hogyan tudnám ösztönözni ezekre. Hason max 2 percet bír aztán elsírja magát, ekkor felveszem, és annyi. Tudnátok segíteni? Sokat jelentene!
Hát mondjuk egy két hónapos gyereknek még nem kell feltolnia magát kézzel! Nem tudom miért vár el ilyet a doki!
Viszont az igaz,hogy a fejét tartania kellene!
Az én fiam is utált hason! Nekünk azt mondta a dokink, hogy többször keveset tegyem hasra. Ne várjam meg, amíg üvölt, de próbálkozzam!
Nálunk akkor szeretett már hason lenni inkább,amikor megtanult forogni. Utána már azért üvöltött, ha háton volt!:)
Nálunk ugyan ez volt ennyi idősen.Mi akkor kaptunk időpontot a 6 hetes csípőficam vizsgálatra és nekünk a doktornő mondta,h erősíteni kell a hát-nyak izmait.Nekünk azt mondta,minden este fürcsi után tegyük hasra.Persze utált hason lenni,1 perc után ordított,mint akit vernek. :( De próbálgattuk,mindig egy kicsit+igyekeztünk játékosan csinálni.Ami még fonots volt,hogy fel kellett húzatni a babát ilyen fél ülésbe,de inkább "hasprésnek" mondanám felnőtt értelembe.Azzal erősödik nagyon sok izma.Mindig egy picikét,nem hosszú percekig úgy tartva.Nekünk ezt 1 hónapig kellett csinálni,majd a kontrollon megdícsérték,hogy nagyon ügyes fiú és sokat fejlődött.
Egyébként ennyi idősen még valóban nem kell,hogy kitolja magát kézzel;bőven jó,ha tartja szépen a fejecskéjét.
Az meg teljesen jó,hogy már forog.Nálunk 4 hónapos volt,mikor ezt elkezdte csinálni!
Minél többet próbáljátok hasra tenni,még ha nagyon kicsit sikerül is,az is jó.
Kedves utolsó!
Azt (hasprés) szereti csinálni csak arról meg a védőnő állított le bennünket h meghúzzuk vele a karját :/ de a kicsi kacag -szinte- amikor azt csináljuk...nektek tényleg segített? És nem lett baja a kicsinek tőle?
??? Ez érdekes.Egyre több a lökött védőnő!Én azt gondolom,hogy egy ortopéd szakorvos,főorvos,had tudja már jobban mi jó egy gyermeknek fejlődés,izomzat fejlesztés szempontjából!
Az ég adta világon semmi baja nem lesz és nálunk sem lett tőle.Az ő ízületeik amúgy is sokkal rugalmasabbak,mint egy felnőtté és jobban bírják a "strapát".Nálunk ez maximálisan használt,egy hónap elég volt ahhoz,hogy fejlődjön.
Szerintem ne vedd készpénznek a védőnői tanácsokat,baromi "okosak" tudnak ám lenni!Volt itt egy anyuka a 8 hónapos babájával és róla pl. ránézésre megállapította az a "jó képességű",hogy autista(csak mert nem kúszott)!
szóval inkább 1 szakorvosban bízok,mint egy akárhonnan jött védőnőnek. :)
Egyik gyereket úgy engedték haza a kórházból, hogy gyengék a hát izmai (4 napos).
3 napra rá hason fekve simán tartotta a fejét, 2 hónaposan a hasáról a hátára fordult. (utána hónapokig nem csinálta)
Csak azért írtam mert néha akkora baromságokat tudnak mondani. Egyik gyerek így fejlődik a másik meg amúgy. Mások.
a dokid kicsit kattant, már ne haragudj. 2 hónapos jó, ha annyira emeli a fejét, h ne fulladjon bele a takaróba, épp ezért utál hason lenni, mert RETTENTŐ FÁRASZTÓ és kemény meló tartani 1,5 kiló fejecskét azokkal a pirinyó nyakizmokkal!
hallgass rám, hagyd békén még vagy 3 hétig legalább, aztán napközben párszor nagyon rövid időre!!! kb. 20-40 mp-re fordítsd hasra, addig nem fog sírni (ha mégis, azonnal fordítsd vissza), és hasalj le te is vele szemben, h a tekintetetek találkozzon, és mutogass az orra előtt játékokat.
másik, h feküdj le hanyatt, fejedet emeld egy párnával, őt meg fektesd hasra a melleden, nem baj, ha nincs vízszintben, a lényeg, h hason legyen. ez tetszeni fog neki, ha emeli a fejecskéjét, vigyorogj rá nagyokat, vszeg vissza fog mosolyogni.
enyém 3 hós elmúlt, mikor megfordult hasról hátra 1-2 alkalommal. utána 6,5 hóig semmi!!! már azt hittem Dévénybe kell vinnem. most 10 hós, mászik, feláll. minden a legnagyobb rendben van.
tudd, h sem a doki, sem a védőnő marhaságait nem szabad gondolkodás nélkül megfogadni. nagyon jól tetted, h itt is megkérdezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!