Bölcsőhalál mennyire gyakori? Volt akinél bekövetkezett? Hogy élte túl?
78 év alatt nagyon sok kisgyerekes családot ismertem. De egyetlen esetben sem halt meg a baba bölcsőhalálban. Csak ma szeretik ezzel is riogatni a szülőket. Csak a légzésfigyelőket gyártó cégeknek van belőle haszna.
Régebben olvastam egy statisztikát. Aszerint ezerből egy esetben fordul elő bölcsőhalál. Emiatt ne izgulj.
Igen, én is azt gondolom, hogy ez inkább csak egy marketingfogás. Én nem vettem egyik gyerekemnek sem légzésfigyelőt. Meg azt is olvastam, hogy ez genetikus, ha nem volt a családodban, akkor szerintem nem érdemes költeni erre.
Van egy unokatesóm, 5. lombikja sikerült, ők persze, hogy vettek, szóval ki mennyire parás...
őszintén szólva akinek maghalt a pici babája, nem hiszem, hogy ide fog írogatni neked...
volt itt egy anyuka, feltett egy kérdést a szoptatás kategóriában, jó sok válasz érkezett rá. aztán mikor 3-4 hónapos volt a baba, kérdezték, hogy mi van vele és írta, hogy angyalka lett, egyik éjjel nem ébredt enni :(
nálunk a férjem testvére halt meg 2 hónapos korában, anyósom a mai napig nem heverte ki, nem is lehet :(
mi légzésfigyelőt használtunk 2 éves koráig, se párna, se takaró, se plüss, se túlfűtött szoba, stb, mindenre nagyon ügyeltünk, én a mai napig bejárok hozzá éjjel 2x-3x, annyira féltem a családi előzmények miatt :S
Kedves 2. válaszoló!
78 évesen itt van a neten? Le a kalappal! Vagy én értettem félre amit írt?
Amúgy elég nagy blődség, már bocsánat. Már az elnevezésből is kiderül, hogy nem egy mai "találmány", a babák manapság alig-alig vannak bölcsőben.
Én örülök, hogy létezik légzésfigyelő, a kor hasznos vívmányának tartom.
Koraszülött ikreim voltak, még 15 évvel ezelőtt nem volt otthon használatos változatban légzésfigyelő, pont utána kezdett forgalomba jönni. Az egyik lányomnak kb 1 hónapon keresztül állandóan leállt az inkubátorban a légzése. 2 hónaposan úgy adták haza őket,hogy reméljük jól lesznek.
Szerencsére nem lett baj, de senkinek nem kívánom az álmatlan éjszakákat, a riadt reggeleket, hogy vajon élve találom e őket.
Most a legkisebb lányom 2 éves, épp most hirdettem meg eladásra a légzésfigyelőjét, mostanáig használtam, mert így nyugodtan alhattam:)
A kérdésre válaszolva, nem volt ismerősöm akinek meghalt volna a babája, viszont volt alkalmam többször végignézni a kórházban a leállt légzés utáni riadalmat, nem beszélve a sajátomról.:(
Ha eddig nem vettél, én javaslom, hogy szerezz be egyet!
Igen, egy anyuka írta, hogy nem szeretne szoptatni...
Majd néhány hónap múlva sajnos már nem is volt kit. :(
Barátnőméknél tavaly júliusban halt meg egy kislány. :(
16 hónapos a lányom, de még használom a légzésfigyelőt és az újraélesztést is megtanultam, az ördög sajnos nem alszik. :(
koraszülött lányomnál 18 hónapos korig használtuk még nappali alváskor is.
ahogyan írták is, iszonyat mikor leáll a légzés. a lányomnak is leállt az inkubátorban. én parás lettem ettől, és még most 2 éves a lányom, de még odamegyek hozzá és nézem lélegzik e?
tény nem lehet kifejezni az érzést és biztosan nem is írnak neked ide. amikor a lányom 11 hetesen kórházban volt, egy hetes babát hoztak be mert éjjelre többször besipolt a figyelő, mindig kikapták a babát olynakor az ágyból. kiderült refluxos a baba és a visszajövő hami elzárta mindig a levegőt.
nos ha mai hülyeség, vajon ez is csak reklámfogás? van ismerősöm 4 gyereket nevelt fel figyelő nélkül. én is anélkül nőttem fel, de tény, és idézem amit írtak: iszonyat mikor riadtan ébred fel az ember vajon lélegzik e a babája? én még figyelő mellet is paráztam.
kedve kérdező, de te ne parázz :)
Korababa az én kisfiam is, majdnem 3 hónaposan került haza a kórházból. Már az inkubátorban is többször leállt a légzése, és egy alkalommal a koraszülött osztályon, a kezemben, amikor éppen cumisüvegből etettem! Soha nem felejtem el, úgy nézett ki, mint aki alszik, nekem fel sem tűnt (a korababák folyton elalszanak a cicin/cumisüvegen, mert nagyon gyengék, olyankor ébresztgetjük őket, hogy egyenek... A lényeg, hogy egy tapasztalt nővérke éppen mellettem ült, és hirtelen kikapta a kisfiamat az ölemből, kiabált egy másik nővérnek is: "húzd meg a haját, gyorsan!!", mert már szürkült az arca a picinek. :(((( Amikor haza hoztuk, itthon még heteken át rendszeresen leállt a légzése evés közben, mert nem tudta összehangolni az evést, és a levegővételt egyszerre... rémálom volt, nem babázás... De nem ez volt a kérdés, bocsánat, csak az élmények...
A kisfiam zárójelentésén vastag betűkkel szerepelt, hogy a légzésfigyelő használata rendkívül indokolt! A nővérek azt mondták, hogy haza sem vihetem, csak ha van légzésfigyelőnk. Persze nem ellenőrizte senki, de az első volt, amit megvettünk. De ez a mi helyzetünk, nem lehet összehasonlítani egy időre született, egészséges babáéval. A lányom 99-ben született, akkor fel sem merült, nem is nagyon volt ilyesmi még a boltokban, de vele nem is volt semmi gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!