Milyen arányban lehet késziteni kamillateát 7hetes babának?
Én 2 hetes babámnak adok kamilla teát.De hogy érted h milyen arányban?Nem filtereset használok,fél liter vízben főző tojásba kb 5-10percig ázik a kamilla virág.Cukrot én teszek bele de csak épp egy nagyon picit,kb 2 teáskanálnyit,és citromlevet is egy picit.
De vigyázni kell a kamilla teával egyébként,mert meghajtja őket.
Van a mecsek baby tea (abban is van kamilla)inkább azt adom neki,és kb csak 3 naponta kamilláztatom.
jujj de nagy butaságokat hordott össze az első 2 válaszoló!
a kamilla tea valóban szárítja a beleket, ezért csak ritkán szabad adni! 3 napig, aztán 2-3 hét szünetet tartani!
nem a cukor miatt szárítja a beleket, és a cukortól nem is lesz székrekedése! a cukor felel az erjedésig, tehát ha hashajtónak adod akkor kell bele cukor, különben nem fogja meghajtani. 1 decihez egy kiskanál cukor.
a kamillát jól ki kell forralni, különben megbetegedhet, tehát nem elég áztatni, pár percig forrald, de ne sokáig, világos legyen a tea. én 2 deci vízhez tettem egy kanál teát!
citromlevet nem szabad bele tenni, azt majd fél éves kora után, citrusféle, erősen allergizál.
de mivel 3 különböző válaszod van, inkább hívd fel a védőnőt vagy a gyerekorvost, nehogy olyan butaságot csinálj mint mondjuk 2 hetes babának forralatlanul citromlével... :S
pont fordítva van, erre figyelj akkor, cukor kell a hashajtáshoz.
"a tea: készítsünk egy filter kamillateából egészen gyenge teát, és ne hagyjuk ki belőle a cukrot! Cukor nélkül ugyanis a kamillatea éppen az ellenkező hatást válja ki: letapadásaival lefogja a bélfalakat és megnehezíti a széklet távozását. Az édesítés történhet fehér- vagy barnacukorral, de semmiképpen nem mézzel: az egy éves kor alatt tiltott."
kimásoltam, de ha beírod a googlebe, akkor rengeteg cikket találsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!