Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen arányban lehet késziten...

Milyen arányban lehet késziteni kamillateát 7hetes babának?

Figyelt kérdés
Köszönöm.
2012. júl. 20. 13:32
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Én 2 hetes babámnak adok kamilla teát.De hogy érted h milyen arányban?Nem filtereset használok,fél liter vízben főző tojásba kb 5-10percig ázik a kamilla virág.Cukrot én teszek bele de csak épp egy nagyon picit,kb 2 teáskanálnyit,és citromlevet is egy picit.

De vigyázni kell a kamilla teával egyébként,mert meghajtja őket.

Van a mecsek baby tea (abban is van kamilla)inkább azt adom neki,és kb csak 3 naponta kamilláztatom.

2012. júl. 20. 13:40
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
Én a színét néztem mindig.Ne legyen túl sötét.Inkább gyengébbre csináld.Vigyázz vele, mert ha teszel bele cukrot székrekedést okoz, szárítja a beleket..mi így jártunk!
2012. júl. 20. 13:42
 3/9 A kérdező kommentje:
Sajnos filteres van,itt nem árulnak virágot és Mecsek teát sem tudok beszerezni.Azért kérdeztem az arányt mert tudom,hogy vigyázni kell vele,mert hátrányai is vannak.Cukrot és sem mást nem gondoltam belerakni.
2012. júl. 20. 13:48
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

jujj de nagy butaságokat hordott össze az első 2 válaszoló!

a kamilla tea valóban szárítja a beleket, ezért csak ritkán szabad adni! 3 napig, aztán 2-3 hét szünetet tartani!

nem a cukor miatt szárítja a beleket, és a cukortól nem is lesz székrekedése! a cukor felel az erjedésig, tehát ha hashajtónak adod akkor kell bele cukor, különben nem fogja meghajtani. 1 decihez egy kiskanál cukor.

a kamillát jól ki kell forralni, különben megbetegedhet, tehát nem elég áztatni, pár percig forrald, de ne sokáig, világos legyen a tea. én 2 deci vízhez tettem egy kanál teát!

citromlevet nem szabad bele tenni, azt majd fél éves kora után, citrusféle, erősen allergizál.

de mivel 3 különböző válaszod van, inkább hívd fel a védőnőt vagy a gyerekorvost, nehogy olyan butaságot csinálj mint mondjuk 2 hetes babának forralatlanul citromlével... :S

2012. júl. 20. 13:51
 5/9 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok! Bocsánat én így tudtam...
2012. júl. 20. 14:15
 6/9 anonim ***** válasza:

pont fordítva van, erre figyelj akkor, cukor kell a hashajtáshoz.

"a tea: készítsünk egy filter kamillateából egészen gyenge teát, és ne hagyjuk ki belőle a cukrot! Cukor nélkül ugyanis a kamillatea éppen az ellenkező hatást válja ki: letapadásaival lefogja a bélfalakat és megnehezíti a széklet távozását. Az édesítés történhet fehér- vagy barnacukorral, de semmiképpen nem mézzel: az egy éves kor alatt tiltott."

kimásoltam, de ha beírod a googlebe, akkor rengeteg cikket találsz

2012. júl. 20. 14:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Én azt hittem hogy a kamillateától van székrekedése a lányomnak.Tettem bele cukrot, igaz keveset ivott belőle annó.Most is székrekedéses.4hónapos, már nem kamillateát iszik...ő ilyen fajta :S Köszi a felvilágosítást :))
2012. júl. 20. 14:40
 8/9 anonim ***** válasza:
4-es váloszoló tökéletesen leírta
2012. júl. 20. 14:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat:) Akkor teszek bele 1 kis cukrot:)
2012. júl. 20. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!