Az anyatejes babák anyukái miért rohannak a hozátáplálással?
Szia!
A "rohanás" sajnos gyakran szükségszerű. Van, hogy nem indul meg annyira a tejcsi, vagy kevesebb, mint amennyi kellene. De az is igaz, hogy nem kell 2-3 hét sikertelensége után "feladni". Nekem sincs elegendő tejcsim , de rendületlenül "dolgozom" rajta. Pl. tejserkentő tea, sok folyadék. Vannak sikereim :)
Azért, mert kellenek már a kicsinek az "új" vitaminok, új ízek is szerintem. A védőnőm szerint az a gyerek, akit minél később kezdenek hozzátáplálni (7-8-9 hónaposan), általában eleinte nagyon elutasítók, (ez igaz, barátnőm mindkét gyerekével ez volt, azóta is nagyon rossz evők). Az enyém 6 hónapos kora óta kóstolgatott mindent, és a szopi mellett jó evő, és mindent megeszik jó étvággyal.
Szerintem nem véletlenül ajánlják az anyatejeseknek sem a 6 hónapos kortól való próbálkozást.
Mi a rohanás nálad? Melyik kor? Az nem derült ki...
Én 6 hónaposan kezdtem/kezdem a hozzátáplálást és azért, hogy megérezze az új ízeket, hozzászokjon. Később így talán kevésbé lesz válogatós, finnyás. Az első gyereknél bejött. Én mondjuk nem vagyok híve az 1 éven túli szoptatásnak... De addig a kaja mellett szoptatok, védettséget, hasznos anyagokat megkapja, a többi neki csak hab a tortán, új ízek, új élmények, önállósodás.
Én azért kezdtem el a hozzátáplálást az 5 hós fiamnál, mert elkeserítő, hogy milyen ütemben romlanak a fogaim a szoptatástól. Hiába szedek vitamint, étkezem megfelelően.
Másik dolog, hogy nagyon érdekelte az utóbbi időben amikor ettünk, és most boldogan kanalaz ő is. Persze evés után szoptatom is.
Nálunk semmi olyan gond nem volt mint amilyeneket az eddigi válaszadók leírtak. Nem hullik a hajam, nem romlik a fogam és van elég tejem. 3,5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálás mivel nem vagyok hajlandó a legújabb divatot követni. A gyerekemet nem a legújabb „hóbort” szerint nevelem hanem megpróbálom megtalálni a középutat és lehet hogy hihetetlen de sokan vagyunk ezzel így ( nem csak anyatejes babák szülei). Például több országban már 4 hónapos kortól kifejezetten ajánlják a hozzátáplálást . Elnézést a hóbort szóért de egy kicsit el van túlozva szerintem. Utána olvastam, orvosokkal, védőnőkkel beszélgettem ha indokot kértem miért 6 hónaposan kezdjem a hozzátáplálást igazán semmit nem tudtak mondani. Általában a kutatási eredményekkel jöttek ami ugye már megdőlt csak még nem érkezett meg mo-ra :-) Tehát maradok a régi bevált módszer mellett és adom most a fán érett, vitamindús gyümölcsöt amit nagyon szeret.
Elnézést ha durvén fogalmaztam de ha valaki máshogy neveli a gyerekét az nem biztos hogy rosszabb
Ui. az esti és reggeli szoptatás még maradt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!