Hogy telik el egy napotok a kisbabátokkal?
Amikor pár hetes volt (most 10 hónapos):
Reggel 7 körül kelt, evett. Utána visszaaludt 1-2 órát. Mosás berakása, teregetés, stb. Mikor felkelt akkor evett, peluscsere, átöltözés, játék a szőnyegen, tornáztatás. Ezután evés, alvás, vagy indultunk a nagyért a suliba. Kb. 13-14 óra körül. Ilyenkor volt mindig a napi séta, attól függően, hogy hányra mentünk az iskolába, volt-e nagynak valami különórája, elintéztük a bevásárlást, postát, ilyesmiket, ő meg jóízűen aludt a babakocsiban. Mikor hazaértünk vagy evett, vagy aludt. Csináltam valami vacsorát közben, és leckét írtunk a naggyal. Felkelés után játék, aztán 8 körül fürdetés, evés, alvás. Napi 5-6-szor evett, aztán ez mostanra 4-re csökkent, de nem aggódom, mert jó súlyban van.:)
Amikor az első babám volt pár hetes, akkor nagyokat csavarogtunk babakocsival a barátnőmmel, akinek szintén pár hetes picije volt. :-)
Most, hogy a harmadik babóm 4 hetes, jókat rohanunk babakocsival szintén a barátnőmmel a 4 és 2 éves nagyobbjaink után. :-)
Egy pár hetes babó még eszik-alszik, legfeljebb kicsit nézelődik a kezedből, használd ki, soha nem voltál olyan szabad, mint egy babával, mehettek mindenfelé. Ha van szintén kisgyerekes barátnő a közelben, az végképp szuper. :-)
Kedves kérdező!
Ha nem haragszol javasolnám a Suttogó c könyv elolvasását,ezekre a problémákra (is) ad megoldást.Persze sok badarságot is ír benne sztem,de ha tudsz szelektálni,könnyebb lehet mindkettőtöknek.én egy hétig szoktattam a 3 óránkénti etetésre és azt be is tartja,tényleg semmi problémánk nincs szerencsére.(egyelőre :-D )sztem a 1,5 óra szopi nagyon sok,neked is könyebb lenne ha lenne egy napirendetek.
1.voltam.
Jajj, suttogót ne!!!!!
A napirend elég fontos, de pár hetes babánál még ritka, hogy legyen. Viszont tök normális, hogy egy néhány hetes pici órákat cicizni akar, meg csak ölben szeretne aludni. 9 hónapig azt szokta meg, hogy minden pillanatban vele van az anyukája, érzi őt, hallja a szívverését... Pár hét alatt nem tud alkalmazkodni a kinti világhoz!!
Kedves kérdező, nyugi, egyre javulni fog a helyzet, csak idő kérdése. Addig meg csak nyugodtan dédelgesd a picit, elrontani nem lehet ekkora babát, csakis azzal, ha nem adod meg neki azt a törődést, amire szüksége van, mert ez esetben nagyon sérül a bizalom. Dajkáld, altasd ölben, magad mellett, stb., ezt egyetlen gyerek mellett könnyen meg lehet tenni, nincs ott 1-2 nagyobb, akik szintén figyelmet igényelnek.
Javaslom amúgy a hordozókendőt - nálunk nem is lenne élet nélküle, vagy legalábbis sokkal nehezebb. Egyhónapos a csöppem, 2 és 4 éves nagytesók vannak, akikkel bizony még muszáj foglalkozni. De a kicsit magamra kötöm kendőben, ha ölben akar lenni, nekem meg más dolgom van. Így mindenki boldog. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!