Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes kisbabátokkal hogy...

3 hetes kisbabátokkal hogy néz ki egy napotok? Miket csináltok?

Figyelt kérdés
Mitől van az, hogy egész nap olyan mint egy kisangyal, este viszont 3 órán át kell altatni?
2009. jan. 6. 21:58
 1/3 anonim ***** válasza:

szia! Mi is éppen 3 hetesek vagyunk.

A napunk fél 9-9 körül indul, evéssel, aztán egy kis beszélgetés, mert nem alszik vissza a drágám.

Utána elvégzem a házimunkát, a porszívó hangjára mindig elalszik. :)

A nap hátralévő része, evés-alvással telik, este 7-kor fürdetés, szem kinyílik, és ringatás 1-2 órát. Nem tudom mitől van ez, de mi is nehezen alszunk el este.

Talán a fürdéstől nyílik ki a szemük, próbáld meg a reggeli fürdetést.

Sok boldogságot a picihez!

2009. jan. 6. 22:24
 2/3 anonim ***** válasza:

háááát szerintem egy babát még nem kell ALTATNI. Rendelkeznek azzal a képességgel hogy ha igazán fáradtak bárhol és bármikor elalszanak de ha altatják őket akkor biztosan nem akar aludni - ez nem csak a három hetesekre igaz- Neki még feladat hogy megszokjon benneteket az életritmusotokat és a szokásaitokat ezzel telnek a napjai kábé hat- nyolchetesen veszi át teljesen az ütemet. Háromhetesen még javában a gyermekágyi időszakban vagy úgyhogy azt javaslom ha teheted pihenj te is a babával az alap házimunkát végezd el vagy a pároddal együtt csináljátok meg amikor a kicsi alszik - ez egy alvásidő alatt megoldható- és a nap hátralevő részében legyetek együtt. Mi igy oldottuk meg:

reggel cicizés aztán mesehallgatás vagy olvasás megpróbáltam mindig lefoglalni amikor fennt volt mert ezek még ritka alkalmak. Gyakorlatilag bárhova el lehet menni vele etetés és tisztába tétel után mi rengeteget sétáltunk és vásárolni is így mentünk. 100%ban végigaludta az egészet. Rendszeresen éljetek az a lényeg minden nagyjából ugyanakkor történjen mert neki még kellenek a rítusok. Így sokkal könnyebben tud ő is rendszert kialakítani és nyugodtabb is lesz.

2009. jan. 7. 08:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyszerűen megszokta, hogy este így alszik el, ezt az életritmust vette fel.

Mi kaja után simán letettük anno, és azonnal bevágta a szundit. Bár nagyon nehéz volt, mert az ember képes egy ilyen csöppséget órákig szeretgetni. :) Ha a gyermek kézben alszik el, szerintem a szülő nemcsak magával szúr ki, hanem a babával is...

2009. jan. 7. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!