Miért beszélnek hangosan a gyerekhez?
Félreértés ne essék,NEM rákiabálásra gondolok.
Azt vettem észre,hogy az 50-60 éves korosztály iszonyat hangerővel beszél a gyerekekhez.Konkrétan én anyukámon döbbentem le:úgy beszél,társalog 5 hónapos kisfiammal,mintha szegény hallás sérült volna. :( Velem normál hangerővel beszél,meg mással is,viszont a gyerkőchöz már nem (és más gyerekhez is ilyen hagerővel).Eddig próbáltam nem odafigyelni erre,de már rá kellett szólnom,mert rendesen ordít.Mondtam neki,attól még hogy kicsi,nem süket.Szerintem neki jobb a füle mint nekünk kettőnknek összesen. :)
Ez életkori sajátosság,vagy mi??Vagy csak én vagyok ennyire érzékeny?Csak olyan zavaró,és nem hiszem,hogy a babának is jó,hogy folyton kiabálnak körülötte.
Van másnak is ilyen tapasztalata?
Minél idősebb valaki annál hangosabban beszél, gondolom azért is, mert évek alatt romlik valamennyit a hallása, és sokszor ezért is egyre hangosabban beszélnek. De ha hozzád normálisan beszél, akkor nála is az lehet, mint nagyanyámnál. Az ő felfogása szerint ahhoz, aki még nem beszél vagy valamiért nem beszél, hangosabban szól, "hátha úgy megérti" alapon...ami persze hülyeség, de valami belső kényszert ezt adja ki.
Nagyanyám a kisbabámhoz is hangosan beszél, és az egyik hallássérült ismerősömmel meg ordít, hátha úgy meghallja.
:)
Nem kell szerintem rossz néven venni. Ez szerintem sokszor korosztályos szokás. Nem egy nénit hallottam már üvöltve beszélni egy-egy kisbabához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!