Hosszú baba, gyorsan nő, gyenge hátizom? Volt valaki így?
Babám 7 hónapos és viszonylag hosszú baba. A "gond" az,hogy gyorsan is növekszik, ezért most elgyengült a háta. Tenyérre pl. még nem támaszt ki. A doki szerint a növekedéstől van, mutatott gyakorlatokat, amivel lehet erősíteni. Hason sokat van!
Járt már így valaki? Mikor fog megerősödni? Mit csinálhatnék vele?
Annyit mindenképpen csinálhatsz, hogy nem erőltetsz semmilyen mozgásformát nála. Kérdezd meg a doki, hogy ajánlja-e az úszást.
Nekem is viszonylag hosszú babám volt, sok idő volt kivárni, mire magától ült, mászott, de féltettem a gerincét, csak azt csinálta, ami magától is ment neki. De végül nagyon behozta a "késést", végül 13 hónaposan már stabilan járt, ami szerintem nagyon időben van.
Szerintem menj el egy gyógytornászhoz és mutasd meg a babádat. Kizártnak tartom, hogy a növekedés miatt gyenge és azért nem támaszkodik fel. Itt valami más lehet. 7 hónaposan már réges rég tudnia kellene ezt.
És a tenyerét kinyitja ha támaszkodni próbál?
Mi ezért jártunk gyógytornászhoz. Nem szeretett hason, nem nyomta ki magát. Aztán elkezdett gurulva közlekedni. :)
És 8 hónapos korában behozta a hátrányt, felült, felállt, kapaszkodva lépegetett, és elkezdett mászni is. Aztán 10,5 hónaposan meg el is indult. Szóval mindenképp jót tett a gyógytorna.
Köszi!
Járunk Dévényre, mert feszes volt a nyaka! Viszont a tornász szerint is az a gond, hogy gyorsan nő, mert a feszesség már elmúlt! A tenyere nyitva van, csak még nem tudja magát felnyomni!
Mutatott egy-két gyakorlatot, csak kíváncsi voltam esetleg tud-e valaki más módszert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!