Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szülők, névadásnál azt is...

Szülők, névadásnál azt is figyelembe vettétek, hogy mit jelent az adott név? Mennyire számít a név jelentése szerintetek?

Figyelt kérdés
Vajon elég az is ha tetszik nagyon egy név, vagy fontos, hogy mit jelent? :-) (pl az Ádám névnek az a jelentése,hogy ember) ez szerintem szépnek számít. Mennyire lehet ez mérvadó? Zavaró lenne ha nem jelentene különösen valami szépet a gyermek neve?
2012. júl. 13. 06:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
figyelembe vettük, de nem volt kizáró ok, ha nem jelentett semmi különöset.
2012. júl. 13. 09:11
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálam ez nem olyan fontos szempont. Maximum, ha 2 név közül kellene választanom, akkor talán lenne jelentősége, hogy melyiknek szebb a jelentése, de amúgy nem.
2012. júl. 13. 09:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Nálunk majdnem úgy van, mint Gabkáéknál, csak nálunk a két kritérium, hogy héber eredetű legyen, és a jelentése. Van egy lányom, Noémi (gyönyörűség), most várjuk a fiunkat, neki a Benjámin nevet szánom (szerencse fia), de a páromnak nem tetszik, így még a Máté is szóba jött(isten ajándéka).Szerintem ezek fontos dolgok, de mindenkinek más az értékrendje, van, akinek ez nem fontos, amit én meg is értek, de én 3 évet vártam arra, hogy gyerekem legyen, több vetélésem volt, így nagy hangsúlyt fektetek a névadásra is.
2012. júl. 13. 10:01
 14/18 anonim ***** válasza:

6.vagyok

Mi rosszat írtam,ami miatt nem volt hasznos a válaszom???

2012. júl. 13. 11:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves 13-as válaszoló, nekem nagy kedvencem a Noémi név, ha nem ragaszkodtunk volna a magyar névhez, akkor nálam tuti játszott volna, főleg azóta szeretem, amióta az Arany embert olvastam (szóval vagy 15 éve:DD).

Szép minden név, amit felsoroltál.

2012. júl. 13. 15:56
 16/18 anonim ***** válasza:
Köszönöm Gabka, aranyos vagy!
2012. júl. 13. 20:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Tényleg miért pontoztátok le a 6. válaszolót???? Szerintem nagyon is szép és megható kommentet irt!! Aki lepontozta indokolja már meg!! Kíváncsi lennék mi nem tetszett neki a hozzászólásban!
2012. júl. 14. 10:04
 18/18 anonim ***** válasza:

Jajj, ez a pontozósdi... Szerintem itt a gyk-n senki sem pontoz azok közül, akik ténylegesen válaszolgatnak kérdésekre, csak van pár idióta, aki kizárólag pontozni jár ide. És semmi indok, hogy kit miért pontoznak, tudjátok, mint a viccben: ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor azért... Nekem a nevem is ki van írva, így könnyen rám szálltak, én is kaptam már lepontozást akkor is, ha ugyanazt írtam, mint előttem valaki más, akit viszont 100 százalékra értékeltek...

Szóval nyugi, nem a lepontozott válaszok rosszak, hanem a lepontozók.

2012. júl. 14. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!