Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós-kérdés: hogy álljak hozzá?

Anyós-kérdés: hogy álljak hozzá?

Figyelt kérdés

Itt volt nálunk pár napig az amúgy tündéri anyósom. 4 hónapos a babám. Ő mindent túlaggódik, ami engem idegesít. Egyrészt az elejétől fogva folyton azzal jön, hogy éhes a kisfiam, mikor nem is éhes. Továbbá: miért nem melegítem meg a bébiételt, miért nem csak egy textilpelenkát tettem alá mikor aludt, mert a kispléd bolyhai bántják az arcát. 35 fokban: adjak a póló + nadrág alá egy bodyt. A legjobb:(néha már kap tápszert is): ő megnézte a dobozán, és nem azt a mennyiséget kéne adni. Elmondtam neki, miért ennyit kap,erre a férjemet is felhívta, hogy ő megnézte a dobozon és nem ennyit kéne adni.

Igazából azt szeretném neki kíméletesen megmondani,hogy ne szóljon bele, de persze nem akarom megbántani, csak szerintem sok jövőbeni vitát sprórolnánk meg ezzel.

2012. júl. 12. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Nem kell vele vitatkozni,de csináld úgy,ahogy te szoktad. Legfeljebb a későbbiekben gondolkozz el azon,hogy ha mond valamit,nincs-e igaza?
2012. júl. 12. 10:17
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
Jaj, anyuka, olyan kedves, hogy így törődik velünk. A gyerekorvos/védőnő mondta, hogy így csináljam, de ha nem válik be, mindenképpen kipróbálom, amit anyuka mondott. Tessék mondani, Pisti amikor kicsi volt, hogy volt az etetés? STB...
2012. júl. 12. 10:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mondd neki, hogy mama nyugodjon meg, biztos lehet benne, hogy tőled a legjobbat kapja az unokája. Az aggódást hagyja meg a szülőknek, a nagymama dolga, hogy kényeztesse az unokát, és élvezze a babázást, hiszen ő aggódott már eleget a gyerekeiért:D

Hátha ez segít:)

Az én anyósom is ezt csinálta, aztán elmondtam neki ezt. Aggódott tovább, mire mondtam neki, hogy őszerinte én nem szeretem a gyereket? Dehogy válaszolta. AKkor úgy gondolja, hogy rossz anyja vagyok? Dehogy, válaszolta. Akkor kérem, higgye el, hogy mindent úgy csinálok, ahogy a gyereknek a legjobb, vagy neki nem ez számít?

Erre elnevette magát és azt mondta, majd visszavesz:)

2012. júl. 12. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Határozottan, de kedvesen. És minél hamarabb.

Én nem tettem, de nem fogom leírni Neked, hogy mekkora baklövést követtem el azzal, hogy "finomkodtam" és nem küldtem el a fenébe az anyósomat, mert megtölteném vele az oldalt :-)

A léyeg, hogy ne legyél durva, ne legyél dacos, hanem tényleg kedvesen (mert még most így is lehet) mond meg neki, hogy hagyja rád a dolgot. Te vagy az anyja.. Igazából amit az utolsó válaszó írt, nagyjából azt szó szerint el is monhatod Neki :-)

Sok sikert, és ne hagyd magad.

2012. júl. 12. 11:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonlókkal küzdök (csak az én anyósom nem tündér), de szépen kell vele beszélni, amit az egyik előző leírt, azt szó szerint elmondhatod neki.
2012. júl. 12. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!